Cererea lui Netanyahu de amânare a procesului, respinsă de justiţia israeliană

Publicat:

Un tribunal a respins marţi cererea amânării procesului de corupţie al lui Benjamin Netanyahu, a cărui deschidere este prevăzută la 17 martie, data limită până la care preşedintele israelian Reuven Rivlin este necesar să desemneze persoana însărcinată să formeze un guvern, relatează AFP, scrie news.ro .

Avocaţii lui Netanyahu, premierul israelian în exerciţiu care a clamat faptul că a obţinut ”cea mai mare victorie!” din cariera sa în alegerile legislative de la 2 martie – au trimis luni o scrisoare tribunalului din Ierusalim în care au cerut o amânare cu 45 de zile a deschiderii procesului. Ei au afirmat că nu au primit ”toate piesele de la dosar adunate în timpul anchetei”.


Citește și : Merkel şi Macron pleacă la Istanbul să discute cu Erdogan

Însă tribunalul a apreciat că nu există motive suficiente care să justifice o amânare.

”Audierea viitoare este rezervată doar citirii” capetelor de acuzare, se arată în hotărârea justiţiei, pe care AFP scrie că a consultat-o.

”Un răspuns al acuzatului la acuzaţiile (formulate împotriva sa) nu este necesar în acest stadiu”, se precizează în document.

Benjamin Netanyahu – singurul şef de Guvern din istoria Israelului inculpat în cursul mandatului – este acuzat de corupţie, deturnare de fonduri şi abuz de încredere în trei dosare.

Netanyahu îşi clamează nevinovăţia şi se declară victima unei ”vânători de vrăjitoare” a serviciilor Ministerului Public şi presei.

Procesul urnează să înceapă în contextul în care Benjamin Netanyahu, aflat la putere neîntrerupt de un deceniu, şi aliaţii săi de dreapta încearcă să formeze un guvern în pofida unei opoziţii aprige, în urma alegerilor de la 2 martie, al treilea scrutin în mai puţin de un an.

Citește și : Carantina impusă în Italia transformă oraşele din ‘cizmă’ în localităţi fantomatice

În urma alegerilor, nici Netanyahu şi nici principalul său rival, Benny Gantz, reprezentantul centrului, nu au reuşit să obţină sprijinul a 61 de noi parlamentari necesari în vederea formării Guvernului.

Depuaţi intenţionează să propună un proiect de lege prin care orice persoană inculpată să fie împiedicată să formeze un Guvern.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.