X

Cernăuțanu: „Suntem gata să participăm la ancheta incidentului de la granița dintre Transnistria și Ucraina”

Cernăuțanu: „Suntem gata să participăm la ancheta incidentului de la granița dintre Transnistria și Ucraina”

În urma declarațiilor ambasadorului ucrainean Marco Shevchenko despre împușcăturile de la granița dintre Ucraina și Transnistria, șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțanu, spune că oamenii legii sunt pregătiți, dacă este cazul, să ia parte la ancheta acestui caz.

Citește și „Aceasta este realitatea zilnică a curajosului popor ucrainean”. Borrell a arătat cum și-a petrecut dimineața într-un adăpost anti-bombă din Kiev

„Incidentul a avut loc pe teritoriul Ucrainei, așa că ancheta cazului ar trebui să fie efectuată de o țară vecină. Dacă această opțiune nu este împărtășită de reprezentanții Tiraspolului, Poliția Națională este pregătită să meargă la locul faptei semnalate pentru a efectua o anchetă. În același timp, dacă ni se va cere, vom acorda și ajutor ucrainenilor în clarificarea tuturor circumstanțelor”, a menționat Cernăuțanu.

Să reamintim că pe 10 ianuarie, așa-numitul Minister al Securității de Stat al Transnistriei a anunțat că doi cetățeni au fost răpiți și duși cu forța în Ucraina. Potrivit unui mesaj de pe site-ul oficial al așa-numitului MGB, incidentul s-a produs pe 7 ianuarie după un schimb de focuri la granița cu Ucraina.

Tags: Cernăuțanudespre incidentul la granițăTransnistria
Diverse