Certificatul de vaccinare devine OBLIGATORIU în Kenya

Publicat:

Cetăţenii statului african Kenya vor fi obligaţi, în baza unei noi reglementări sanitare, să demonstreze că sunt complet vaccinaţi împotriva COVID-19 pentru a avea acces la instituţii publice, transporturi în comun şi o serie de spaţii publice ca parcurile naţionale, baruri şi restaurante, informează luni AFP, potrivit agerpres.

Prezentarea certificatelor de vaccinare va fi cerută din 21 decembrie, înainte fiind prevăzută o campanie de vaccinare în masă de 10 zile, începând din 26 noiembrie, a precizat într-un comunicat duminică seara ministrul kenyan al sănătăţii, Mutahi Kagwe.


Citeşte şi: Pentagonul intensifică finanțarea programelor sale în Ucraina – Black News

Acesta a menţionat că în ţară s-a constatat o “diminuare marcată” a numărului de cazuri grave şi decese, la o rată de pozitivare a testelor de coronavirus între 0,8% şi 2,6% în ultimele 14 zile.

De la începutul pandemiei, Kenya, una din cele mai mari economii din Africa, a înregistrat un total de 254.629 de cazuri şi 5325 de decese, la o populaţie estimată la 55 de milioane de oameni.

“Nu mă îndoiesc că, privind statisticile, e foarte uşor să ne culcăm pe lauri şi să nu apreciem amploarea problemei cu care continuăm să ne confruntăm cu această pandemie”, a subliniat ministrul.

“Actuala scădere a numărului de noi infectări poate fi atribuită unei acumulări de imunitate atât pe cale naturală, cât şi prin vaccinarea în curs. Totuşi, ştim că încă nu e momentul să ne bucurăm”, a adăugat el.

În cadrul noilor măsuri, accesul la servicii publice, mai ales spitale, învăţământ, birouri de taxe şi impozite şi de imigraţie, va fi permis doar persoanelor dotate cu dovada vaccinării. Vor fi impuse restricţii similare şi locurilor publice ca parcurile naţionale şi rezervaţiile naturale, hoteluri, baruri şi restaurante, iar evenimentele organizate în spaţii închise vor fi permise doar cu două treimi din capacitatea de primire.

Citeşte şi: CDC modifică obiectivele pandemiei de la atingerea imunității de turmă – Black News

Conform cifrelor oficiale, doar 2,4 milioane de locuitori, adică sub 9% din populaţia adultă a Kenyei sunt vaccinaţi anti-coronavirus, dar guvernul şi-a stabilit ca obiectiv cifra de 30 de milioane de vaccinaţi până la sfârşitul anului care vine.

Ministrul kenyan s-a declarat preocupat de nivelul scăzut de vaccinare, în special în rândul persoanelor în vârstă, notând că scăderea s-a înregistrat după ridicarea restricţiilor de circulaţie nocturnă, luna trecută.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

Ministrul Alaiba, în discuție cu omologul său polonez

Ministrul Alaiba, în discuție cu omologul său polonez Polonia se află pe locul șapte printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova, iar valoarea comerțul exterior în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.