X

Certificatul de vaccinare obligatoriu în sectoarele public şi privat din Tunisia

Certificatul de vaccinare obligatoriu, care are ca scop limitarea răspândirii COVID -19 în sectoarele public şi privat, a intrat în vigoare miercuri în Tunisia, în pofida contestării unui număr de tunisieni şi a criticilor unui ONG internaţional, relatează AFP, potrivit agerpres.

Accesul în cafenele, bănci, centre comerciale, instituţii de stat este de acum permis doar deţinătorilor de certificat sanitar şi de buletin de identitate, a menţionat AFP.

Citește și : Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a anulat tradiţionalul Crăciun la Sandringham

Zeci de persoane au manifestat marţi şi miercuri în centrul Tunisului împotriva acestei măsuri decise de preşedintele Kais Saied în octombrie 2021 pentru a accelera campania de vaccinare şi a limita răspândirea virusului.

Decretul-lege prezidenţial impune sancţiuni oricărei persoane care refuză să obţină un certificat de vaccinare în sectoarele public şi privat.

Amnesty International a cerut marţi autorităţilor tunisiene să suspende aplicarea decretului prezidenţial, considerând că textul conţine prevederi care ”încalcă” drepturile.

Aceste prevederi ”ameninţă în mod inutil mijloacele de subzistenţă ale tunisienilor, impunându-le sancţiuni excesiv de severe în cazul nerespectării”, a deplâns ONG-ul.

Citește și : Olaf Scholz nu este văzut să stea mai mult de un mandat la conducerea Germaniei

Tags: Amnesty Internationalcovid-19ONGTunisiavaccin
Categorii: Sinteze