Cetăţeni norvegieni, printre victimele atacului comis într-un hotel din Mogadiscio

Publicat:

Cetăţeni norvegieni au fost ucişi în atacul comis la finalul săptămânii trecute de către islamiştii radicali Al-Shabaab într-un hotel din Mogadiscio, a anunţat luni Ministerul de Externe de la Oslo, informează AFP, potrivit agerpres.  

Lansat vineri seară şi încheiat în noaptea de sâmbătă spre duminică după o intervenţie a forţelor de securitate, atacul contra hotelului Hayat din Mogadiscio s-a soldat cu cel puţin 21 de morţi şi 117 răniţi, potrivit unui bilanţ provizoriu publicat duminică seară de Ministerul Sănătăţii somalez.


Citește și : Zelenski îi îndeamnă pe ucraineni să rămână vigilenți înainte de ziua independenței: ‘Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât’

Fără a oferi un număr precis, MAE norvegian a indicat luni că a primit ”informaţii conform cărora cetăţeni norvegieni au fost ucişi în atacul terorist împotriva hotelului Hayat”.

”Încercăm să aflăm dacă există cetăţeni norvegieni răniţi” cu aceeaşi ocazie, a precizat o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei norvegiene, Ragnhild Simenstad, care a subliniat că actualele condiţii din Mogadiscio fac dificilă orice confirmare oficială.

Citând conducerea celei mai mari moschei din Oslo, cotidianul norvegian Verdens Gang a informat că doi norvegieni de aproximativ 50 de ani au fost ucişi în atacul comis de islamiştii radicali la Mogadiscio.

Miliţiile radicale Al-Shabaab au jurat credinţă reţelei teroriste internaţionale Al-Qaida şi luptă contra guvernului somalez de aproape 15 ani.

Citește și : Daria Dugina, fiica ‘ghidului spiritual’ al invaziei lui Putin în Ucraina, ucisă într-o explozie

Acesta atac este cel mai sângeros după alegerea preşedintelui Hassan Sheikh Mohamoud, la jumătatea lui mai, şi preluarea atribuţiilor noului guvern la începutul acestei luni.

Combatanţii Al-Shabaab au fost alungaţi din principalele oraşe ale ţării, între care Mogadiscio în 2011, dar rămân implantaţi în zone rurale întinse din Somalia. În ultimele luni, ei şi-au intensificat atacurile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.