X

Cetăţeni norvegieni, printre victimele atacului comis într-un hotel din Mogadiscio

Cetăţeni norvegieni au fost ucişi în atacul comis la finalul săptămânii trecute de către islamiştii radicali Al-Shabaab într-un hotel din Mogadiscio, a anunţat luni Ministerul de Externe de la Oslo, informează AFP, potrivit agerpres.  

Lansat vineri seară şi încheiat în noaptea de sâmbătă spre duminică după o intervenţie a forţelor de securitate, atacul contra hotelului Hayat din Mogadiscio s-a soldat cu cel puţin 21 de morţi şi 117 răniţi, potrivit unui bilanţ provizoriu publicat duminică seară de Ministerul Sănătăţii somalez.

Citește și : Zelenski îi îndeamnă pe ucraineni să rămână vigilenți înainte de ziua independenței: ‘Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât’

Fără a oferi un număr precis, MAE norvegian a indicat luni că a primit ”informaţii conform cărora cetăţeni norvegieni au fost ucişi în atacul terorist împotriva hotelului Hayat”.

”Încercăm să aflăm dacă există cetăţeni norvegieni răniţi” cu aceeaşi ocazie, a precizat o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei norvegiene, Ragnhild Simenstad, care a subliniat că actualele condiţii din Mogadiscio fac dificilă orice confirmare oficială.

Citând conducerea celei mai mari moschei din Oslo, cotidianul norvegian Verdens Gang a informat că doi norvegieni de aproximativ 50 de ani au fost ucişi în atacul comis de islamiştii radicali la Mogadiscio.

Miliţiile radicale Al-Shabaab au jurat credinţă reţelei teroriste internaţionale Al-Qaida şi luptă contra guvernului somalez de aproape 15 ani.

Citește și : Daria Dugina, fiica ‘ghidului spiritual’ al invaziei lui Putin în Ucraina, ucisă într-o explozie

Acesta atac este cel mai sângeros după alegerea preşedintelui Hassan Sheikh Mohamoud, la jumătatea lui mai, şi preluarea atribuţiilor noului guvern la începutul acestei luni.

Combatanţii Al-Shabaab au fost alungaţi din principalele oraşe ale ţării, între care Mogadiscio în 2011, dar rămân implantaţi în zone rurale întinse din Somalia. În ultimele luni, ei şi-au intensificat atacurile.

Tags: Al-ShabaabHayathotelMogadiscioRagnhild Simenstad
Categorii: Știrile zilei