Cetăţenii cu drept de vot din Republica Moldova, aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii şi consilierii

Publicat:

Cetăţenii cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi la urne duminică pentru a-şi alege primarii şi consilierii. Pentru alegerile locale generale au fost amenajate 1.969 de secţii de votare deschise între orele 07:00 şi 21:00, informează MOLDPRES, potrivit agerpres.

Alegătorii pot vota la alegerile locale generale cu buletinul de identitate sau cu buletinul de identitate provizoriu ce atestă cetăţenia Republicii Moldova.


Citește și : VIDEO – Noi proteste pe străzile Cataloniei, dupa ce Pedro Sánchez a refuzat o întâlnire cu Quim Torra

Pentru alegerile locale generale de duminică au fost tipărite peste 7,8 milioane de buletine de vot, la urne fiind aşteptaţi aproape 3,3 milioane de alegători. De asemenea, au fost acreditaţi de către CEC 1600 de observatori naţionali şi 145 internaţionali. La fel ca la ultimele alegeri parlamentare în secţii va funcţiona Sistemul de înregistrare video.

Pentru cele 898 de posturi de primar şi 11.580 de consilieri locali concurează ceva mai mult de 54 de mii de candidaţi, dintre care 3.761 pentru funcţia de edil. În acest an sunt mai puţini candidaţi decât la localele din 2015, când au fost aproape 68 de mii de concurenţi, potrivit Radio Chişinău.

Totodată, duminică au loc şi alegeri parlamentare noi în patru circumscripţii uninominale, pentru care au fost tipărite aproximativ jumătate de milion de buletine de vot. Pentru cele patru mandate de deputat vacante, s-au înscris în cursa electorală 29 de candidaţi.

Citește și : Macron cere o clarificare rapidă asupra situaţiei acordului privind Brexitul

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, a declarat duminică dimineaţă că primele rezultate preliminare ale scrutinului vor fi prezentate în jurul orei 22:00.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.