CFM scoate la vânzare vagoane și locomotive

Publicat:

CFM scoate la vânzare vagoane și locomotive

Calea Ferată din Moldova (CFM) a anunțat organizarea unei serii de licitații pentru vânzarea de locomotive și vagoane. Licitațiile încep din data de 10 septembrie.

Astfel, CFM expune la vânzare 96 de locomotive, 92 dintre acestea sunt modele 3ТЭ10М, trei sunt modele 2ТЭ10Л, iar un lot include o locomotivă M62. Locomotivele sunt variate din punctul de vedere al caracteristicilor tehnice și al scopului de utilizare, transmite bani.md.


Citeşte şi: Demisie-ŞOC în Ucraina! Kuleba pleacă din funcţia de ministru de externe – Stiripesurse.md

Companie statului vinde 39 de vagoane de pasageri. Vagoanele sunt echipate cu un sistem de frânare, dar nu au șasiuri. De asemenea, vor fi puse în vânzare 90 de șasiuri, împărțite în 45 de loturi (câte două șasiuri în fiecare lot).

CFM scoate la vânzare vagoane și locomotive

Pe data de 11 septembrie va avea loc licitația pentru 81 de containere-cisternă, esențiale pentru transportul de încărcături lichide și substanțe chimice, fiind de interes pentru companiile industriale.

La 16 septembrie va fi organizată licitația pentru 17 secțiuni de vagoane frigorifice. Printre loturi se numără un vagon de serviciu ЦБ-5-659-10 și patru vagoane frigorifice ЦБ-5-659, precum și un vagon frigorific separat, util pentru depozitarea și transportul produselor perisabile.

Fostul director al CFM, Oleg Tofilat, a menționat anterior că 60% din vagoane sunt în stare proastă și 40% în stare critică, având în vedere că, după 2025, acestea vor putea fi utilizate doar pe baza unor acorduri interstatale sau în segmentul locomotivelor de manevră cu o vechime de peste 30 de ani.

În prezent, CFM se confruntă cu restanțe salariale de aproximativ 150 de milioane de lei, iar situația financiară a întreprinderii este gravă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nga Wai Hono i te Po, noua regină maori, din Noua Zeelandă

Nga Wai Hono i te Po, noua regină maori, din Noua Zeelandă Nga Wai Hono i te Po este noua regină maori, din Noua Zeelandă,...

Racheta europeană Vega a plasat un satelit pe orbita Pământului în cadrul ultimei sale misiuni

Racheta europeană Vega a plasat un satelit pe orbita Pământului în cadrul ultimei sale misiuni Racheta Vega a fost lansată miercuri de la Centrul Spaţial...

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la patru zile după ce a fost incendiată de iubitul ei Atleta olimpică din Uganda, Rebecca Cheptegei, a murit...

Testamentul actorului Alain Delon a fost trimis celor trei copii ai săi

Testamentul actorului Alain Delon a fost trimis celor trei copii ai săi La aproape o lună de la moartea lui Alain Delon, testamentul actorului a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.