Charles Michel încearcă să dezamorseze ‘noul butoi cu pulbere’ din Georgia

Publicat:

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a lansat luni, la Tbilisi, un apel către autorităţile şi opoziţia din Georgia de a face totul pentru ”a dezamorsa situaţia” din această ţară din Caucaz, intrată de câteva luni într-o gravă criză politică, transmit AFP şi EFE, potrivit agerpres.

”Uniunea Europeană le cere tuturor părţilor din criza politică internă să-şi intensifice eforturile cu scopul dezamorsării situaţiei” actuale, a declarat Michel într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Salomé Zurabişvili.


Citeşte şi: Trump dă de înţeles că va candida din nou la alegerile prezidenţiale din SUA

Înalta oficialitate europeană a subliniat că ”un sistem judiciar performant şi independent este esenţial pentru aprofundarea parteneriatului dintre Georgia şi Uniunea Europeană”.

Georgia se află într-un impas politic după alegerile parlamentare din octombrie, câştigate de partidul aflat la putere, dar contestate ferm de opoziţie, care a denunţat fraude.

Citeşte şi: Antiaeriana siriană a doborât rachete israeliene deasupra Damascului

Marţea trecută, arestarea în forţă a unui lider al opoziţiei, Nikanor Melia, a condus la o nouă serie de manifestaţii contra guvernului şi a fost denunţată de aliaţii occidentali ai Georgiei.

Potrivit Parchetului georgian, în timpul protestelor din iunie 2019, Melia a condus tentativa de asalt asupra parlamentului din Tbilisi, soldată cu zeci de răniţi în rândul manifestanţilor şi poliţiştilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.