X

Charles Michel salută numirea lui Mark Gitenstein drept viitor ambasador al SUA la UE

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a salutat miercuri numirea lui Mark Gitenstein în calitate de viitor ambasador al SUA la Uniunea Europeană, pe care a făcut-o marţi preşedintele american Joe Biden, transmite EFE, potrivit agerpres

“Salut nominalizarea lui Mark Gitenstein făcută de @POTUS de a deveni reprezentantul SUA la UE. Avem de pus în practică o agendă transatlantică şi globală amplă. Avem nevoie de implicarea tuturor şi abia aştept să lucrez cu el, atunci când va fi confirmat” în funcţie, a scris Michel pe contul oficial Twitter.

Citește și : Bilanţul inundaţiilor din centrul Chinei creşte la 71 de morţi

Mark Gitenstein urmează să fie confirmat de Senat, unde democraţii deţin majoritatea.

EFE aminteşte că Gitenstein a fost ambasador al SUA în România în timpul mandatului fostului preşedinte democrat Barack Obama şi, după cum a amintit marţi Casa Albă, în ultimii zece ani a lucrat la proiecte în Europa Centrală şi de Est.

Citește și : Navalnîi le cere simpatizanţilor săi să se mobilizeze după blocarea celor 49 de site-uri legate de mişcarea sa

Ca ambasador, Gitenstein s-a concentrat pe lupta împotriva corupţiei şi pe apărarea instituţiilor democratice, demersuri pe care le-a continuat şi în timpul activităţilor sale în cadrul unor organizaţii neguvernamentale.

Tags: Charles MichelJoe BidenMark GitensteinSUAuniunea europeana
Categorii: Diaspora