Charles Michel şi Ursula von der Leyen, întristaţi de moartea lui Sassoli

Publicat:

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-au declarat marţi întristaţi de vestea morţii lui David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Mă întristează profund pierderea teribilă a unui mare european şi un mândru italian”, a scris Von der Leyen pe contul ei oficial de Twitter.


Citeşte şi: David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, a încetat din viaţă – Black News

Sassoli a fost “un ziarist empatic, un preşedinte eminent al Parlamentului European şi, mai presus de toate, un prieten drag”, a adăugat politiciana germană, care a transmis de asemenea că “gândurile sale se îndreaptă către familia” lui Sassoli.

“Odihneşte-te în pace, dragă David”, a încheiat, în limba italiană, şefa executivului european.

Într-o postare separată, pe contul său oficial de Twitter, fostul premier belgian Charles Michel a scris că îi va fi dor de “căldura umană, generozitatea, amabilitatea şi zâmbetul” lui Sassoli.

“Sunt trist şi mişcat de anunţul morţii preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli”, a scris Michel, care a transmis “sincere condoleanţe” familiei şi prietenilor politicianului italian.

Citeşte şi: Ce a făcut creierului tău folosirea unui iPhone timp de 15 ani – Black News

Sassoli a murit marţi, la vârsta de 65 de ani – la centrul oncologic din Aviano, în Italia, unde era spitalizat de două săptămâni -, cu puţine zile înainte de a-şi încheia mandatul. Politicianul italian este primul şef al unei instituţii europene care încetează din viaţă în timp ce se află în funcţie.

Social-democratul italian, care înainte de a intra în politică a fost ziarist, a fost numit preşedinte al Parlamentului European în iulie 2019 şi se afla în ultima săptămână de mandat, în contextul în care marţea viitoare legislativul european îşi va alege un nou preşedinte, întrucât a ajuns la jumătatea acestei legislaturi (2019-2024). 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.