Chestiunile umanitare din Gaza, o prioritate absolută pentru Blinken în actualul său turneu din regiune (Casa Albă)

Publicat:

Chestiunile umanitare din Gaza, o prioritate absolută pentru Blinken în actualul său turneu din regiune

Chestiunile umanitare din Fâşia Gaza vor reprezenta o prioritate absolută pentru secretarul de stat american Antony Blinken în actualul său turneu din regiune, a declarat duminică consilierul naţional pentru securitate al Casei Albe, Jake Sullivan, relatează Reuters.

Antony Blinken se află în drum spre Orientul Mijlociu, într-un turneu care include vizite în Israel, Egipt, Qatar, Arabia Saudită şi Cisiordania în această săptămână, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

O prioritate absolută pentru Blinken în timpul acestei deplasări va fi să asigure ajutorul umanitar necesar pentru palestinienii din Gaza, care sunt într-o situaţie disperată după luni de război declanşat de Israel drept răspuns la atacurile Hamas de pe teritoriul său de pe 7 octombrie.

“Nevoile poporului palestinian se vor afla în centru şi în prim-plan”, a declarat Sullivan la emisiunea “Face the Nation” de pe canalul CBS.

SUA consideră că este vital să se ajungă la o înţelegere pentru eliberarea ostaticilor Hamas rămaşi, inclusiv cei americani, şi pentru o pauză umanitară, a spus Sullivan.

Vezi și : Statele Uniunii Europene şi-au dat acordul asupra primei legi privind inteligenţa artificială

“Acest lucru este în interesul securităţii naţionale a SUA. Vom face presiuni neobosite în acest sens. Deci este o prioritate de o importanţă capitală pentru noi”, a mai spus el.

Mingea este în terenul Hamas în privinţa unui astfel de acord, a mai menţionat Sullivan, notând că Israelul a înaintat o propunere în acest sens.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 8 august în Istorie

Evenimentele Zilei de 8 august în Istorie 8 august este a 220-a zi a calendarului gregorian și a 221-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 8 august 2024

Horoscop 8 august 2024 Nativii din zodia Taur îşi stabilesc clar obiectivele, în timp ce Gemenii evită persoanele toxice, potrivit stiripesurse. Horoscop 8 august 2024...

Casă de pompe funebre, amendată cu 950 de milioane de dolari din cauza unor cadavre în descompunere

Casă de pompe funebre, amendată cu 950 de milioane de dolari din cauza unor cadavre în descompunere O casă de pompe funebre a fost amendată...

Elon Musk va închide biroul X din San Francisco

Elon Musk va închide biroul X din San Francisco Elon Musk anunță că se va închide biroul emblematic din San Francisco al X. „Nu există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.