X

Chiar dacă se mărită cu un om din popor, prinţesa Ayako primeşte o avere colosală

Prinţesa Ayako, fiica cea mică a vărului împăratului Japoniei Akihito, va primi 106.750.000 de yeni (951.000 de dolari) după căsătoria ei cu Kei Moriya, un om din popor, aşteptată la sfârşitul acestei luni, informează joi agenţia Kyodo, potrivit agerpres.

În virtutea legii privind finanţarea gospodăriei imperiale, această plată va fi asigurată pentru a-i menţine demnitatea chiar după ce ea va pierde privilegiile familiei imperiale după nunta sa din 29 octombrie. Suma este egală cu limita superioară prevăzută de lege.

Citeşte şi: Cutremur puternic în estul îndepărtat al Rusiei

Plata a fost aprobată în unanimitate la o reuniune cu uşile închise a Comisiei Economice a Casei Imperiale, care cuprinde opt membri, printre care prim-ministrul Shinzo Abe, preşedinţii celor două camere ale Dietei (parlamentul nipon) şi şeful Agenţiei Imperiale de Gospodărie.

Suma este stabilită în funcţie de statutul unui membru al familiei imperiale, iar banii sunt scutiţi de impozitul pe venit.

Noriko Senge, o soră mai mare a prinţesei Ayako, a primit aceeaşi sumă când s-a căsătorit cu Kunimaro Senge, preot la marele sanctuar Izumo Taisha, un complex religios şintoist în oraşul Izumo, prefectura Shimane, în 2014.

Vezi şi: Uraganul Michael loveşte cu toată puterea coasta de sud-est a SUA. Vântul bate la rafală cu 250 km/h – VIDEO

Sayako Kuroda, fiica împăratului Akihito şi a împărătesei Michiko, a primit aproximativ 150 de milioane de yeni când s-a căsătorit cu un angajat al guvernului metropolitan din Tokyo, Yoshiki Kuroda, în 2005.

Prinţesa Ayako, în vârstă de 28 de ani, a treia fiică a prinţului Takamado şi a prinţesei Hisako, se va căsători cu Moriya, un angajat în vârstă de 32 de ani la firma de transport maritim Nippon Yusen K.K. 

Tags: Împăratul Akihito al JaponieiJaponiaKei MoriyaPrinţesa AyakoPrinţesa Hisakoprinţul Takamado
Categorii: Știrile zilei