Chiar dacă Trump a împins țara în shutdown, Prima Doamnă a Americii călătorește cu un avion guvernamental

Publicat:

Prima Doamnă a SUA, Melania Trump, şi fiul său Barron au aterizat joi în Florida la bordul unui avion guvernamental, în pofida shutdown-ului, închiderea parţială a guvernului federal american, notează canalul ABC, citat vineri de agenţia dpa, potrivit agerpres.

Cu câteva ore mai înainte, Jake Sherman de la Politico a postat pe Twitter că cei doi s-au dus să-şi petreacă weekendul la clubul privat al preşedintelui Donald Trump Mar-A-Lago. Ei au plecat în Florida cu un avion guvernamental care a decolat de la baza forţelor aeriene Andrews din afara Washingtonului.


Citește și: Trump A ANULAT deplasarea delegației americane la Davos

Pe de altă parte, ziua de joi a fost plină de planuri de călătorie anulate în timp ce închiderea parţială a guvernului federal a bătut recordul, intrând în a 27-a zi.

Într-o scrisoare deschisă trimisă joi, preşedintele Donald Trump a anunţat anularea viitoarelor planuri de călătorie în străinătate ale preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, pe motiv că, în timpul shutdown-ului, deplasările ei pentru a vizita trupele americane staţionate în străinătate ar fi nepotrivite.

“Din cauza shutdown-ului, îmi pare rău să vă informez că vizitele dumneavoastră la Bruxelles, în Egipt şi Afganistan au fost amânate”, a scris el. “Vom reprograma această excursie de şapte zile în momentul în care shutdown-ul se va fi încheiat. În contextul în care 800.000 de angajaţi americani nu-şi primesc salariile, eu sunt sigur că veţi fi de acord că amânarea acestui eveniment de relaţii publice este absolut potrivită”, a adăugat Trump.

Citește și: Guvernul de la Roma adoptă venitul de cetăţenie și reforma pensiilor

El i-a mai scris lui Pelosi: “Dacă doriţi să vă faceţi călătoria cu o cursă de linie, ar fi cu siguranţă prerogativa dumneavoastră”.

Preşedintele Trump şi-a anulat, de asemenea, deplasarea din 22 ianuarie, la Forumul Economic Mondial de la Davos, din Elveţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Harry și Meghan au sărăcit. Milioane de dolari lipsă în ultima declarație fiscală a fundației lor de caritate

Harry și Meghan au sărăcit. Milioane de dolari lipsă în ultima declarație fiscală a fundației lor de caritate Fundația Archewell, lansată de Prințul Harry și...

Planetă asemănătoare Terrei, descoperită. Cum va arăta viitorul Pământului

Planetă asemănătoare Terrei, descoperită. Cum va arăta viitorul Pământului Astronomii au identificat un exoplanetă care a supraviețuit tranziției stelei sale la o pitică albă, ceea...

Horoscop 30 septembrie 2024 

Horoscop 30 septembrie 2024  O zi în care toţi nativii vor trebui să ia anumite decizii, majoritatea în plan personal. Relaţiile cu cei dragi...

Misiune SpaceX pentru salvarea astronauților Boeing Starliner, lansată cu succes

Misiune SpaceX pentru salvarea astronauților Boeing Starliner, lansată cu succes Misiunea Crew-9 a SpaceX a decolat sâmbătă pentru a-i aduce acasă astronauții Suni Williams și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.