Chiar trebuie să aștepți cel puțin 30 de minute după ce ai mâncat ca să înoți? Răspunsul medicilor

Publicat:

Chiar trebuie să aștepți cel puțin 30 de minute după ce ai mâncat ca să înoți? Răspunsul medicilor

Părinții tăi te-au avertizat să nu sari în piscină imediat după ce ai mâncat? Au fost îndrumați greșit, scrie Associated Press.

În majoritatea cazurilor, nu este nevoie să așteptați cel puțin 30 de minute după ce ați mâncat pentru a merge să înotați, spun medicii. Vechiul avertisment provine din îngrijorarea că oamenii s-ar putea îneca sau s-ar putea lupta pentru că sângele va fi redirecționat către stomacul plin în loc de mușchi, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

În realitate, după ce au mâncat, oamenilor le curge încă mult sânge către mușchi, a declarat dr. Matthew Badgett de la Cleveland Clinic. Fost înotător în liceu, Badgett obișnuia să mănânce câteva banane și să bea apă sau Gatorade înainte de cursă.

El se teme că vechiul avertisment poate provoca de fapt complicații. Este important să vă potoliți setea înainte de înot, în special în zilele însorite. De multe ori, oamenii nu își dau seama că se pot deshidrata în continuare, ceea ce poate duce la crampe musculare.

„Transpirăm atunci când ne aflăm în apă, doar că nu ne dăm seama de pierderea de apă”, a spus el.

Așadar, să săriți în piscină sau în mare după ce ați mâncat nu este mare lucru pentru înotul recreativ. Dar persoanele care intenționează să înoate mai multe ture de bazin sau să facă exerciții fizice ar putea dori să lase mâncarea să se digere pentru a evita crampele, la fel cum ar aștepta înainte de jogging.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

De asemenea, înotul după ce ați băut câteva beri este riscant. Oamenii tind să fie mai agresivi, mai puțin coordonați și predispuși la alegeri greșite atunci când înoată după ce au consumat alcool. Toți acești factori pot cauza probleme atunci când se confruntă cu curenți puternici sau cu mareele oceanice pe plajă în această vară.

„Pur și simplu nu vei fi la fel de ager”, a spus Badgett.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Premierul britanic: Joe Biden a făcut NATO ‘mai puternică’

Premierul britanic: Joe Biden a făcut NATO 'mai puternică' Joe Biden a făcut NATO "mai puternică", a declarat luni premierul britanic Keir Starmer, lăudând acţiunea...

Parlamentul a votat în primă lectură proiectul de lege privind scăderea accizelor pentru produsele de tutun încălzit

Parlamentul a votat în primă lectură proiectul de lege privind scăderea accizelor pentru produsele de tutun încălzit Proiectul de lege privind scăderea accizelor pentru produsele...

Caz șocant în Chișinău: Un câine, aruncat de la etajul 5 al unei clădiri

Caz șocant în Chișinău: Un câine, aruncat de la etajul 5 al unei clădiri Un câine a fost aruncat în gol de la etajul cinci...

Europa și SUA se pregătesc de război direct cu Rusia, declarație alarmantă a președintelui Serbiei

Europa și SUA se pregătesc de război direct cu Rusia, declarație alarmantă a președintelui Serbiei Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, un apropiat cunoscut al Kremlinului, avertizează...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.