Chile amână din nou un festival internaţional de muzică

Publicat:

Autorităţile chiliene au decis miercuri să amâne, al doilea an consecutiv, emblematicul Festival internaţional al cântecului Vina del Mar, unul dintre cele mai prestigioase din America Latină, pentru anul 2022 din cauza pandemiei de COVID-19, relatează EFE, potrivit agerpres.

Consiliul Municipal al localităţii balneare Vina del Mar, aflată la 110 kilometri distanţă de Santiago de Chile, a decis să suspende festivalul din motive economice şi a numărului de participanţi, la cererea posturilor de televiziune care transmit spectacolul.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în China (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Potrivit autorităţilor locale, desfăşurarea evenimentului în condiţii de securitate sanitară şi la 35 % din capacitate (14.100 de participanţi în total) ar aduce pierderi însemnate pentru oraş. Este a doua ediţie care se suspendă după cea din 2021, care a fost prima de la înfiinţarea festivalului în 1960.

Concursul, cel mai longeviv şi relevant pentru comunitatea hispanică din întreaga lume, se difuzează anual la televiziune în diferite ţări latino-americane iar la ediţiile anterioare au participat artişti de talie internaţională, precum Placido Domingo, Luis Miguel sau Elton John.

În 2021, urmau să urce pe scena amfiteatrului din Quinta Vergara artistul portorican Ricky Martin, cântăreaţa chiliană Mon Laferte, artistul spaniol Pablo Alborán sau trupa americană Maroon 5.

Citeşte şi: PROTESTE violente în Slovenia împotriva paşapoartelor de vaccinare – Black News

Suspendarea festivalului a fost anunţată într-un moment în care ţara se confruntă cu una dintre cele mai grave crize epidemiologice şi o rată înaltă de contagieri cu noul coronavirus. Chile a înregistrat de la începerea pandemiei 1,64 milioane de cazuri de COVID-19 şi peste 37.000 de decese.

Ultima ediţie a festivalului a avut loc în 2020 şi a fost pe punctul de a fi suspendată, din cauza crizei sociale grave cu care se confrunta ţară. Până la urmă festivalul a avut loc, însă în primele zile de desfăşurare s-au înregistrat proteste violente, cu zeci de răniţi şi numeroase arestări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Au dat-o la ‘pace’: România a stabilit data alegerilor

România a stabilit data alegerilor Coaliţia de guvernare din România a finalizat discuţiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, cele dintâi urmând...

Mihai Popșoi va găzdui Trilaterala R. Moldova – România – Ucraina

Mihai Popșoi va găzdui Trilaterala R. Moldova - România - Ucraina Viceprim-ministrul, ministru afacerilor externe, Mihai Popșoi, va găzdui mâine, 5 iulie, la Chișinău, cea...

Doi falşi poliţişti au forţat o tânără să le dea o mică avere

Doi falşi poliţişti au forţat o tânără să le dea o mică avere Doi indivizi, de 35 și 46 de ani din raionul Ocnița, s-au...

Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere a obiectelor explozibile

Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere a obiectelor explozibile Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.