Chile interzice accesul a peste 100 de apropiați ai lui Nicolas Maduro pe teritoriul său

Publicat:

Președintele chilian, Sebastián Piñera, a anunțat că țara sa a interzis accesul a peste 100 de cetățeni venezueleni care au legături cu președintele Nicolas Maduro, după ce ONU a publicat un raport care relevă grave încălcări ale drepturilor omului de către regimul de la Caracas, potrivit France 24, potrivit mediafax.

„Vom interzice accesul în Chile pentru peste 100 de persoane care au legături directe cu regimul dictatorial din Venezuela”, a spus Piñera în cadrul unei conferințe de presă.


Citește și : Boris Johnson vrea să le ceară tuturor imigranţilor în Marea Britanie să înveţe engleza

Președintele chilian nu a menționat vreo persoană aflată pe respectiva listă, dar a anunțat că „sunt persoane care fac parte din Guvernul Venezuelei”.

Din aceste declarații nu a reieșit clar dacă vreun înalt oficial venezuelean a încercat să intre pe teritoriul Chile, țară care a primit peste 400.000 de cetățeni din Venezuela care și-au părăsit țara ca urmare a crizei economice și politice. Guvernul de la Santiago a anunțat recent că, potrivit estimărilor, alți 300.000 de venezueleni vor sosi în Chile până anul viitor.

O măsură similară a fost luată în luna ianuarie de Columbia, care i-a interzis accesul pe teritoriul său lui Nicolas Maduro și altor 200 de „colaboratori ai regimului” și a introdus o serie de măsuri menite să permită extrădarea cetățenilor străini care deja se află în Columbia și care colaborează cu regimul Maduro.

Anunțul lui Piñera vine în contextul unui raport al Organizației Națiunilor Unite, potrivit căruia forțele de securitate din Venezuela au ucis aproape 7.000 de persoane în ultimele 18 luni.

Citește și : Trump dă asigurări că nu o pregăteşte pe fiica sa Ivanka pentru viaţa politică

„Numărul de execuții extrajudiciare (…) este șocant de mare”, a declarat Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, în raportul publicat joi.

Piñera a mai anunțat că îi va solicita lui Bachelet să prezinte Curții Penale Internaționale toate dovezile care vin în sprijinul raportului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Alianța creată de Viktor Orban va deveni oficial grup în Parlamentul European

Alianța creată de Viktor Orban va deveni oficial grup în Parlamentul European Noua alianță de partide de extremă dreapta a premierului ungar Viktor Orban din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.