Chile SUSPENDĂ redeschiderea frontierelor

Publicat:

Guvernul chilian a anunţat luni că suspendă deschiderea a trei puncte de frontieră terestre programată miercuri din cauza variantei Omicron a coronavirusului, precum şi intrarea în ţară a persoanelor din şapte ţări africane, notează AFP, potrivit agerpres.

“Din cauza situaţiei globale a variantei Omicron, am decis să amânăm deschiderea punctelor de trecere terestre anunţată în urmă cu câteva zile”, a declarat Alberto Dougnac, subsecretar al reţelelor de sănătate, în cursul unui briefing despre pandemia din Chile.


Citeşte şi: Deputaţii francezi permit participarea Taiwanului la organizaţiile internaţionale – Black News

Punctele de trecere terestre care urmau să se redeschidă se află la Chacalluta, la frontiera cu Peru, Pino Hachado, la frontiera cu Argentina, şi Colchane, la frontiera cu Bolivia.

Decizia guvernului va fi reevaluată peste două săptămâni, în funcţie de evoluţia epidemiologică naţională şi internaţională a variantei Omicron, a explicat Alberto Dougnac, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Această variantă a fost identificată pentru prima dată săptămâna trecută în Africa de Sud şi de atunci s-a răspândit în alte ţări ca Marea Britanie, Germania, Canada, Ţările de Jos, Israel, Portugalia, Austria, Scoţia şi în Spania.

Citeşte şi: Renovarea de la Notre Dame transformă catedrala într-un ‘parc Disney al TREZIRII’ – Black News

De asemenea, Chile a anunţat că, “începând de miercuri, 1 decembrie, intrarea străinilor nerezidenţi care au petrecut ultimele 14 zile într-una din următoarele ţări africane va fi interzisă: Africa de Sud, Zimbabwe, Namibia, Botswana, Lesotho, Eswatini şi Mozambic”.

Ţara a înregistrat peste 1,7 milioane de infecţii şi peste 38.000 de decese din cauza COVID-19 de la începutul epidemiei, reaminteşte AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.