X

China a raportat cel mai mare număr de noi infecții COVID de la sfârșitul lunii aprilie

China a raportat sâmbătă cel mai mare număr de noi infecții COVID de la sfârșitul lunii aprilie, la o zi după ce Beijingul a relaxat restricțiile, introducând inclusiv carantina mai scurtă, informează mediafax.

Măsurile stricte s-au dovedit a fi o povară pentru a doua economie ca mărime din lume, perturbând activitatea industrială și frustrând rezidenții cu blocaje, carantine, testări frecvente și întreruperi ale călătoriilor.

Citește și : Un general israelian face publice informaţii despre programul de drone înarmate

Comisia Națională de Sănătate a raportat 11.950 de noi infecții cu COVID-19 pentru ziua precedentă, dintre care 1.504 au fost simptomatice și 10.446 asimptomatice, față de 10.729 de cazuri noi cu o zi înainte – 1.209 infecții simptomatice și 9.520 asimptomatice.

Investitorii au fost încurajați de restricțiile mai ușoare de vineri, printre care o carantină mai scurtă pentru călătorii care sosesc în țară și pentru cei care sunt în contact strâns cu persoanele infectate. Acestea au fost reduse cu două zile, ajungând la un total de opt, primele cinci zile fiind petrecute într-o unitate centralizată.

De asemenea, China va înceta să mai încerce să identifice contactele “secundare”, o practică care a vizat mulți locuitori din mediul urban în eforturile de depistare a contactelor după ce a fost descoperit un caz, identificând în continuare contactele apropiate.

Guangzhou, o metropolă sudică de aproape 19 milioane de locuitori care a pus sub izolare câteva districte, a raportat 3.180 de infecții transmise local pentru vineri, în creștere de la 2.583 cu o zi înainte.

Beijing, capitala, a raportat 68 de cazuri simptomatice și 48 asimptomatice, față de 64 de cazuri simptomatice și 54 asimptomatice în ziua precedentă.

Citește și : Următorul summit al NATO se va axa pe cheltuielile militare şi pe sprijinul pentru Ucraina

Într-o notă publicată vineri de televiziunea publică CCTV, agenţia guvernamentală pentru sănătate a anunţat mai multe măsuri de relaxare. Pe lângă scurtarea carantinei, “actorii economici importanţi” şi membrii “delegaţiilor sportive” vor fi scutiţi de carantină dacă rămân într-o “bulă” sanitară pe durata şederii lor. De asemenea, se va renunţa la regula potrivit căreia zborurile internaţionale către China erau anulate timp de una sau două săptămâni în cazul descoperirii, la sosirea zborurilor anterioare, a unui număr considerat prea mare de persoane infectate la bordul lor.

Tags: BeijingcarantinaChinaCovid
Categorii: Știrile zilei