China a simulat atacuri asupra navelor militare americane

Publicat:

China a simulat atacuri asupra navelor Marinei americane şi vizează să împiedice forţe străine să vină în ajutorul Taiwanului în caz de război, a declarat Ministerul taiwanez al Apărării într-un raport care trage un semnal de alarmă cu privire la proiectele militare ale Beijingului, relatează joi Reuters, potrivit agerpres.

Tensiunile dintre Taiwan şi China s-au intensificat după vizita la Taipei luna trecută a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, care a provocat furia Beijingului, considerând vizita o intervenţie în problemele sale interne.


Citeşte şi: Priti Patel cere poliției ‘TREZITE’ să revină la elementele de bază ale meseriei – Black News

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat, într-un raport către Parlament consultat de Reuters, că Beijingul continuă să-şi consolideze pregătirea militară pentru un atac asupra insulei. Aceasta se concentrează pe primul lanţ de insule, care porneşte din Japonia prin Taiwan, Filipine şi către Borneo, în jurul zonelor de coastă chineze.

China foloseşte “exerciţii de luptă pentru a efectua simulări de atacuri asupra navelor americane care intră în primul lanţ de insule”, şi îşi propune să obţină controlul strategic asupra acestui lanţ de insule până în 2035, se afirmă în raport.

Ministerul taiwanez al Apărării a afirmat că începând cu acest an China şi-a intensificat acţiunile militare de intimidare, inclusiv prin exerciţii care urmăresc să submineze moralul Taiwanului, şi “forţează negocierile printr-un război” şi “forţează o unificare prin intermediul armelor”.

Vezi şi: Zelenski, invitat surpriză în deschiderea festivalului de film de la Veneţia – VIDEO – Black News

China ar putea folosi forţe speciale sau agenţi pentru a “decapita” sistemele de comandă ale Taiwanului şi pentru a deteriora infrastructura în cazul unui atac, şi este capabilă să lanseze atacuri electronice pentru a perturba sistemele de comunicaţii şi de comandă ale Taiwanului, se mai spune în raport.

Totodată, China ar putea institui o blocadă asupra Taiwanului, întrerupând aprovizionarea cu energie şi blocând economia, se mai spune în document, care remarcă că Beijingul dispune de constrângeri de transport şi logistică pentru a lansa o invazie completă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mariah Carey anunţă un nou turneu de Crăciun pentru 2024

Mariah Carey anunţă un nou turneu de Crăciun pentru 2024 Mariah Carey, care a devenit inseparabilă de sezonul festiv datorită hitului său "All I Want...

VIDEO – Fefé, primul parfum pentru câini lansat de Dolce&Gabbana

VIDEO - Fefé, primul parfum pentru câini lansat de Dolce&Gabbana Chiar la începutul lunii, pe 1 august, Dolce&Gabbana, cunoscutul brand italian de produse de lux,...

Adele a difuzat finala olimpică a probei feminine de 100 metri în timpul concertului ei din Munchen

Adele a difuzat finala olimpică a probei feminine de 100 metri în timpul concertului ei din Munchen Cântăreaţa britanică Adele i-a încântat pe fanii ei...

Alianța extremiștilor din Austria cu Viktor Orban dă bătăi de cap UE

Alianța extremiștilor din Austria cu Viktor Orban dă bătăi de cap UE Extrema dreaptă, favorită la câștigarea alegerilor din Austria de anul acesta, a încheiat o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.