China anunță că pune capăt adopțiilor internaționale

Publicat:

China anunță că pune capăt adopțiilor internaționale

Guvernul chinez pune capăt programului său de adopții internaționale, iar SUA solicită clarificări cu privire la modul în care decizia va afecta sute de familii americane cu cereri în curs, relatează The Guardian.

În cadrul unui briefing, Mao Ning, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a declarat că China nu mai permite adopțiile internaționale ale copiilor din țară, cu singura excepție a rudelor de sânge care adoptă un copil sau un copil vitreg, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Ea nu a explicat decizia decât spunând că este în conformitate cu spiritul convențiilor internaționale relevante.

Într-o convorbire telefonică cu diplomații americani din China, Beijingul a declarat că „nu va continua să proceseze cazuri în niciun stadiu”, cu excepția cazurilor acoperite de o clauză de excepție. Ambasada solicită clarificări în scris de la Ministerul Afacerilor Civile din China, a declarat joi Departamentul de Stat al SUA.

Departamentul de Stat a declarat: „Înțelegem că există sute de familii care încă așteaptă finalizarea adopției lor și le compătimim situația”.

Multe persoane au adoptat copii din China de-a lungul deceniilor, vizitând țara pentru a-i lua și apoi aducându-i într-un nou cămin în străinătate.

Familiile din SUA au adoptat 82.674 de copii din China, cei mai mulți din orice țară străină.

China a suspendat adopțiile internaționale în timpul pandemiei Covid-19. Ulterior, guvernul a reluat adopțiile pentru copiii care primiseră autorizație de călătorie înainte de suspendare, în 2020, a declarat Departamentul de Stat al SUA în ultimul său raport anual privind adopțiile.

Un consulat american a eliberat 16 vize pentru adopții din China din octombrie 2022 până în septembrie 2023, primele în mai mult de doi ani, se arată în raportul Departamentului de Stat. Nu a fost clar dacă au mai fost emise vize de atunci.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

În ianuarie, singura agenție de adopții din străinătate din Danemarca a declarat că își încetează activitatea după ce au fost exprimate îngrijorări cu privire la documente și proceduri falsificate, iar cel mai înalt organism de reglementare din Norvegia a recomandat oprirea adopțiilor din străinătate timp de doi ani, în așteptarea unei anchete privind mai multe cazuri.

Anunțul Beijingului a urmat, de asemenea, scăderii ratei natalității în țară. Numărul de nou-născuți a scăzut la 9,02 milioane în 2023, iar populația totală a scăzut pentru al doilea an consecutiv.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru sportivii moldoveni medaliați la Jocurile Paralimpice: Trăim alături de voi bucuria fiecărei victorii

Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru sportivii moldoveni medaliați la Jocurile Paralimpice: Trăim alături de voi bucuria fiecărei victorii Președintele Maia Sandu a transmis un...

Adepții teoriei conspirației anunță că sfârșitul lumii are loc luna aceasta. Când ar urma să vină Apocalipsa

Adepții teoriei conspirației anunță că sfârșitul lumii are loc luna aceasta. Când ar urma să vină Apocalipsa Adepții teoriei conspirației susțin că Pământul se va...

Prețurile mondiale la alimente au scăzut ușor în luna august

Prețurile mondiale la alimente au scăzut ușor în luna august Indicele global al preţurilor produselor alimentare a scăzut uşor în luna august, graţie reducerii cotaţiilor...

Euro Marathon-2024: Mii de alergători profesioniști și amatori participă în centrul Chișinăului

Euro Marathon-2024: Mii de alergători profesioniști și amatori participă în centrul Chișinăului Alergători profesioniști și amatori de toate vârstele participă astăzi la cel mai grandios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.