X

China anunţă nu poate continua negocierile comerciale din cauza “ameninţărilor şi presiunilor” SUA

Guvernul de la Beijing are dificultăţi în a continua negocierile comerciale cu Statele Unite, deoarece Administraţia Donald Trump a pus “cuţitul la gâtul Chinei”, afirmă Wang Shouwen, adjunctul ministrului chinez al Comerţului, citat de site-ul agenţiei Reuters, potrivit mediafax.

Preşedintele SUA, Donald Trump, denunţă excedentul comercial al Chinei şi furturi intelectuale, astfel că a introdus taxe vamale de sute de miliarde de dolari pentru produsele chineze. Beijingul a ripostat prin măsuri similare.

Citește și : Zeci de pompieri mobilizaţi pentru a stinge un incendiu izbucnit la un centru de agrement din nordul Londrei

Acum câteva zile, Administraţia de la Beijing a anulat noua rundă de negocieri cu Washingtonul.

Reluarea negocierilor depinde de “voinţa” Statelor Unite, a declarat Wang Shouwen. “Acum, dat fiind că Statele Unite au adoptat noi măsuri restrictive masive, cum ar putea negocierile să continue?! Nu este vorba de negocieri de pe poziţii egale”, a spus Wang.

“Dacă această situaţie va continua, se vor distruge brusc progresele obţinute în ultimele patru decenii în relaţiile dintre China şi Statele Unite”, a atras atenţia Wang.

Citește și : Azerbaidjanul condamnă desfăşurarea unor exerciţii militare în Nagorno-Karabah

La rândul său, Ministerul de Externe de la Beijing a transmis că negocierile comerciale cu Washingtonul nu se pot derula în contextul “ameninţărilor şi presiunilor”.

Tags: BeijingChinaDonald Trumptaxe vamaleWang Shouwen
Categorii: Știrile zilei