X

China anunță primii MARTIRI în bătălia cu coronavirusul

Paisprezece persoane care au murit în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus în provincia centrală chineză Hubei au fost identificate ca fiind prima serie de martiri, au anunţat joi autorităţile locale citate de Xinhua, potrivit agerpres.

Această identificare a fost făcută în concordanţă cu reglementările naţionale chineze privind onorarea martirilor, a menţionat într-un comunicat administraţia provincială.

Citește și: În plină pandemie, americanii pornesc un adevărat război împotriva drogurilor

Cei 14 sunt consideraţi reprezentanţi prin excelenţă ai rolului jucat de medicii din prima linie şi lucrătorii angajaţi în eforturile de prevenţie a epidemiei, potrivit Xinhua.

Epidemia de COVID-19 constituie o urgenţă majoră de sănătate publică şi care a cunoscut o propagare rapidă, provocând cea mai amplă contaminare şi fiind cel mai dificil de controlat în această ţară de la crearea Republicii Populare Chineze, notează Xinhua.

Citește și: COVID-19 este a treia cauză de deces în SUA

Titlul de martir este cel mai înalt titlu onorific pe care partidul conducător şi statul îl acordă cetăţenilor care îşi sacrifică vieţile cu vitejie în slujba ţării, societăţii şi a poporului, mai precizează agenţia.

Tags: Chinacoronaviruscovid-19Hubeimartirimedici
Categorii: Știrile zilei