China atinge MAXIMUL ultimelor şase săptămâni la numărul de cazuri noi

Publicat:

China a raportat luni cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 în aproape şase săptămâni, în contextul în care ţara încearcă să prevină un al doilea val de infectări cu noul coronavirus, informează DPA, potrivit agerpres.

Autorităţile au raportat 108 cazuri noi în ultima zi, dintre care 98 în rândul călătorilor care se întorceau din străinătate, potrivit datelor date publicităţii luni de Comisia Naţională de Sănătate. Acesta este cel mai mare număr de infecţii raportate începând din 6 martie, când autorităţile recenzaseră 143 de cazuri noi.


Citeşte şi: Trump şi Putin salută ‘marea importanţă’ a acordului OPEC

China îşi concentrează eforturile pe prevenirea unui al doilea val de COVID-19, în special în rândul cetăţenilor chinezi care se întorc din străinătate.

La 28 martie, Beijingul a interzis intrarea cetăţenilor străini pe teritoriul Chinei, însă în pofida acestei interdicţii, mass-media de stat au raportat că persoane care trec frontiera venind dinspre Rusia răspândesc noul coronavirus în oraşul de frontieră Suifenhe, din provincia nord-estică Heilongjiang.

Până sâmbătă, circa 300 de cazuri de COVID-19 fuseseră confirmate în acest oraş, dintre care 100 aparent asimptomatice.

Citeşte şi: TORNADĂ UCIGAŞĂ în SUA (VIDEO): Şase oameni am murit!

Dintre noile cazuri raportate luni, 10 au fost transmise local, şapte în provincia Heilongjiang şi trei în provincia sudică Guangdong.

Creşterea numărului infecţiilor transmise local vine după ce autorităţile raportaseră o serie de zile la sfârşitul lunii martie fără astfel de cazuri noi.

China a raportat până în prezent 82.160 de cazuri de COVID-19, dintre care 3.341 soldate cu decese şi 77.663 de pacienţi vindecaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.