China bagă în stare de alertă un oraş de la graniţa cu Rusia

Publicat:

Cartiere blocate, spital improvizat, frontiera închisă călătorilor: un orăşel chinez care se învecinează cu Rusia este în alertă în faţa sosirii călătorilor contaminaţi cu noul coronavirus, transmite joi AFP, potrivit agerpres.

Carantina a fost ridicată miercuri la Wuhan (centru), locul de unde s-a răspândit COVID-19. Dar în aceeaşi zi, la circa 2.000 km, localitatea Suifenhe, în provincia Heilongjiang (nord-est), a decis să-şi izoleze cei 70.000 de locuitori.


Citește și: A doua zi consecutiv cu aproape 2000 de decese în SUA

Oraşul a devenit unul din principalele posturi de trecere rutieră a frontierei cu Rusia de la suspendarea la sfârşitul lunii martie de către autorităţile ruse a tuturor legăturilor aeriene internaţionale.

În acest context, mulţi călători aflaţi pe teritoriul rusesc au plecat cu avionul pe curse interne spre Vladivostok (Extremul Orient), de unde s-au îndreptat apoi pe cale terestră spre Suifenhe, aflat la 200 km de acolo.

Dar Comisia de sănătate a provinciei Heilongjiang a anunţat în ultimele zile o creştere îngrijorătoare a numărului de persoane contaminate sosite în regiune din străinătate: 25 – miercuri, apoi 40 – joi. Toţi sunt chinezi veniţi din Rusia.

Numărul noilor decese în China este – potrivit declaraţiilor oficiale – de mai puţin de cinci pe zi de o săptămână. Dar autorităţile rămân în alertă faţă de cazurile importate, care ar putea declanşa un al doilea val epidemic.

Or, noul coronavirus progresează în Rusia, înregistrându-se peste 10.000 de cazuri confirmate.

Citește și: Australienii blocaţi în America și în Africa de Sud vor fi repatriați

Ca reacţie, Suinfenhe şi-a închis frontiera pentru călători, menţinând-o totuşi deschisă pentru mărfuri, a indicat joi agenţia de presă oficială Xinhua, citându-l pe primarul localităţii.

Suifenhe a decis de asemenea de miercuri să izoleze toată cartierele de locuinţe. O măsură draconică, care aminteşte de cea aplicată în Wuhan între sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lunii aprilie, scrie AFP.

În fine, orăşelul este pe cale de a amenaja un spital temporar cu 600 de paturi într-o clădire deja existentă, a relatat Xinhua, preluată de AFP. Lucrările ar urma să fie terminate sâmbătă, iar circa 400 de cadre medicale vor fi detaşate acolo. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii Melania Trump apără cu fervoare dreptul la avort în viitoarea carte de memorii: „Am...

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat Unul dintre cei doi medici acuzaţi în ancheta privind moartea lui...

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.