China este acuzată că nu respectă drepturile omului în cazul sportivilor izolați din cauza COVID 19

Publicat:

China este acuzată că nu respectă drepturile omului în cazul sportivilor izolați din cauza COVID 19. Este vorba despre sportivii care participă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, informează mediafax.

Se înmulțesc plângerile în ceea ce privește condițiile pe care le găsesc sportivii în spațiile de izolare COVID pregătite de organizatorii competiției. Antrenorul echipei de hochei masculin a Finlandei a acuzat China că nu respectă drepturile omului, anunță Reuters. Duminică, antrenorul Jukka Jalonen a spus că sportivul Marko Anttila „nu a primit mâncare bună” și este foarte stresat.


Citește și : Schior de 23 de ani, ucis de o avalanșă în Italia

„Știm că este complet refăcut și pregătit să plece și, de aceea, ne gândim că dintr-un anume motiv, China nu-i respectă drepturile esențiale și nu este o situație plăcută”, a spus antrenorul prin intermediul unei conferințe online.

Antilla nu mai este infectat, dar este ținut în continuare în izolare după ce a fost testat pozitiv COVID în urmă cu 18 zile, a explicat și medicul echipei.

Reprezentanții Federației Internaționale de Hochei se vor întâlni cu membrii Comitetului Olimpic pentru a discuta despre Anttila și alte cazuri asemănătoare.

Peste 350 de participanți la Jocurile Olimpice, inclusiv zeci de sportivi, au fost testați pozitiv după ce au ajuns în China. Ei pot părăsi hotelurile folosite pentru carantină doar dacă nu mai au simptome și au rezultate negative la două teste PCR făcute în 24 de ore.

Mai mulți participanți s-au plâns de condițiile din izolare, dar și de procedurile confuze stabilite de chinezi. Organizatorii au anunțat că analizează plângerile formulate.

Citește și : Șeful OMS și premierul chinez au discutat despre Covid şi ancheta privind originile pandemiei

„Suntem în curs de a răspunde acestor plângeri”, a declarat Zhao Weidong, purtătorul de cuvânt al JO 2002.

El a adăugat că organizatorii nu le vor permite sportivilor aflați în carantină să comande mâncare din alte părți.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu)

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu) Prin blocarea unei singure proteine oameni de ştiinţă susţin că au reuşit să extindă...

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ignorat apelurile internaţionale de...

Obama, surprins de cât de ‘dezorienta’ părea Biden la o strângere de fonduri din iunie

Obama, surprins de cât de 'dezorienta' părea Biden la o strângere de fonduri din iunie Biden l-a surprins pe Obama cu starea sa de „dezorientare”...

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.