China ia în considerare o perioadă mai scurtă de carantină pentru vizitatorii străini

Publicat:

China ia în considerare o reducere a perioadei pe care vizitatorii străini trebuie să o petreacă în carantină anti-COVID-19, de la 10 zile la şapte zile, a raportat joi Bloomberg News, care citează surse familiarizate cu această chestiune, informează Reuters, potrivit agerpres.

Politica strictă de “zero COVID-19” a reprezentat o frână pentru a doua economie a lumii, contribuind la apariţia unor îngrijorări legate de riscul de recesiune globală, iar investitorii internaţionali monitorizează cu atenţie situaţia din China pentru a depista orice semnal care vine de la Beijing privind o relaxare a regulamentelor epidemiologice.


Citeşte şi: Putin a decretat legea marţială în cele patru provincii ucrainene anexate – Black News

În prezent, China îi obligă pe vizitatorii străini să se izoleze pentru 10 zile la intrarea în ţară, din care şapte zile trebuie să fie petrecute într-o cameră de hotel, urmate de trei zile de monitorizare la domiciliu.

Oficialii chinezi vizează o reducere a perioadei de carantină la două zile într-un hotel şi cinci zile la domiciliu, au raportat jurnaliştii de la Bloomberg News.

Comitetul Naţional pentru Sănătate din China nu a răspuns deocamdată invitaţiei trimise pe fax de Reuters pentru a face declaraţii oficiale pe această temă.

Informaţiile despre o presupusă reducere a perioadei de carantină intervin în contextul în care autorităţile de la Beijing au înăsprit măsurile adoptate pentru a limita răspândirea COVID-19, consolidând testările publice şi plasând în izolare mai multe clădiri rezidenţiale după ce numărul infectărilor a crescut de patru ori în ultimele săptămâni.

Agenţia Bloomberg afirmă că nu este clar deocamdată felul în care noile regulamente privind carantina la domiciliu vor fi aplicate cetăţenilor străini şi altor vizitatori care nu au rezidenţă în China.

În ultimele zile, autorităţile chineze au repetat angajamentul lor de a rămâne fidele politicii de “zero COVID-19”, în pofida creşterii sentimentului de frustrare în rândul publicului şi a efectelor negative ale acestei politici asupra economiei.

Citește și: Menținerea la putere a lui Vladimir Putin e sigură deocamdată, dar riscurile se amplifică

Deşi abordarea Chinei privind limitarea focarelor rămâne una foarte dură, ea nu doreşte să afecteze excesiv călătoriile transfrontaliere realizate din alte motive decât cele de agrement, cum ar fi călătoriile pentru afaceri şi pentru studii.

China şi-a redus cel mai recent la sfârşitul lunii iunie exigenţele privind plasarea în carantină a turiştilor, inclusiv a cetăţenilor chinezi. De atunci, mai multe curse aeriene internaţionale spre şi dinspre China au primit permisiunea de a fi reluate. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.