China îndeamnă autorităţile taiwaneze să tragă învăţăminte de pe urma diagnosticării greşite a unor cazuri de COVID-19

Publicat:

Un purtător de cuvânt al Chinei continentale a îndemnat joi autorităţile taiwaneze să tragă învăţăminte de pe urma diagnosticării greşite a unor cazuri de COVID-19 şi să menţină o atitudine ştiinţifică riguroasă şi profesionistă în ce priveşte controlul şi prevenirea epidemiei, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

Vieţile şi sănătatea oamenilor nu sunt de joacă şi diagnosticarea cazurilor de COVID-19 nu trebuie să devină un instrument de manipulare politică, a subliniat Zhu Fenglian, purtătoare de cuvânt al Oficiului pentru Taiwan din Consiliul de stat chinez, ca răspuns la o întrebare a presei legată de o greşeală comisă de autorităţile sanitare taiwaneze în privinţa unui test de COVID-19 făcut unui om de afaceri taiwanez revenit pe insulă de pe continent.


Vezi şi: ATAC TERORIST la Nisa (VIDEO)! Cel puţin trei oameni au fost ucişi! O femeie a fost DECAPITATĂ!

Agenţia taiwaneză de monitorizare a epidemiei a admis miercuri că respectivul om de afaceri a fost diagnosticat în mod greşit ca având COVID-19. Laboratorul de testare a încurcat eşantionul prelevat de la acesta cu un altul de la un alt rezident din Taiwan revenit în aceeaşi zi din Franţa.

“Nu este prima dată când autorităţile taiwaneze au probleme cu diagnosticarea cazurilor de COVID-19”, a remarcat Zhu, menţionând că acestea îi datorează scuze omului de afaceri.

Autoritatea taiwaneză de monitorizare a epidemiei a declarat mai devreme în acest an un rezident din Taiwan întors din Wuhan la 3 februarie ca fiind un caz confirmat de contaminare, incident care a declanşat speculaţii în Taiwan şi critici la adresa eforturilor Chinei continentale de răspuns la epidemie şi care a devenit o scuză pentru autoritatea Partidului Democrat Progresist din Taiwan să obstrucţioneze întoarcerea compatrioţilor taiwanezi din provincia Hubei, afectată de virus la acea vreme, a adăugat Zhu.

Citeşte şi: Germania înregistrează pentru prima dată peste 16.000 de infectări zilnice

Aceasta a subliniat că cea mai recentă greşeală legată de testele de COVID-19 nu doar că l-a afectat pe omul de afaceri taiwanez, ci a costat de asemenea oraşul Kunshan, de unde se întorsese, un important volum de mână de lucru şi resurse materiale pentru realizarea a 2000 de teste de acid nucleic şi a dezinfectării pe plan local.

La aproape o lună după ce Kunshan a anunţat că testele de acid nucleic efectuate persoanelor relevante au fost în totalitate negative, agenţia taiwaneză de monitorizare epidemiologică a recunoscut în cele din urmă că omul de afaceri a fost diagnosticat greşit, a menţionat purtătoarea de cuvânt.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taximetriștii au fost luați la ochi de inspectorii fiscali

Taximetriștii au fost luați la ochi de inspectorii fiscali În primele 6 luni ale anului curent, în contextul controalelor efectuate de inspectorii Serviciului Fiscal de...

Atac cu drone în centrul Tel Avivului. Un mort și mai mulți răniți

Atac cu drone în centrul Tel Avivului. Un mort și mai mulți răniți Un atac cu drone a avut loc, în această dimineață, în centrul...

O nouă escrocherie cu ruda implicată în accident

O nouă escrocherie cu ruda implicată în accident O femeie din Chișinău era cât pe ce să cadă în plasa escrocilor și să rămână fără...

Tragedie la Dondușeni. Doi oameni au murit în urma unui accident

Tragedie la Dondușeni. Doi oameni au murit în urma unui accident Un bărbat de 38 de ani și o tânără de 21 de ani și-au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.