China introduce în serviciul militar avionul ‘invizibil’ J-20

Publicat:

China a anunţat că a introdus în serviciul de luptă noua sa generaţie de avioane ‘invizibile’ J-20, prin care speră să reducă decalajul faţă de Statele Unite ale Americii, transmite vineri Reuters, citând un scurt comunicat al aviaţiei militare chineze.

Preşedintele chinez Xi Jinping supervizează o amplă modernizare a forţelor armate ale ţării, dotate cu cele mai numeroase efective din lume, precizează şi agerpres.


Citeşte şi: Şeful diplomaţiei germane îl critică dur pe posibilul său succesor

Avionul J-20 va creşte capacităţile de luptă ale forţelor aeriene şi le va ajuta pe acestea să-şi îndeplinească mai bine ‘misiunea sacră’ de a apăra suveranitatea, securitatea şi integritatea teritorială a ţării, se arată în comunicat.

Aparatul a fost prezentat pentru prima dată în public la sfârşitul lui 2016, la salonul aeronautic de la Zhuhai.

Se menţine însă întrebarea dacă noul avion de luptă al Chinei poate egala performanţele de evitare a sistemelor radar de care sunt capabile aparatele F-22 Raptor produse de Lockheed Martin sau cele mai noi avioane intrate în dotarea armatei SUA, F-35, ale aceluiaşi producător.F-22, dezvoltat de forţele aeriene ale SUA, este cel mai asemănător cu J-20.

China a prezentat un alt avion invizibil pe care îl dezvoltă, J-31, la salonul aviatic de la Zhuhai din 2014, un eveniment care a coincis cu vizita preşedintelui de atunci al SUA, Barack Obama, pentru un summit Asia-Pacific.

Citeşte şi: Italia. Ciocniri violente între poliţişti şi membri unei grupări de extremă dreapta

Potrivit presei de stat, Beijingul speră că J-31 va concura pe piaţa internaţională cu avionul ‘invizibil’ F-35 fabricat de americani.

Aviaţia militară chineză îşi asumă un rol tot mai activ în etalarea forţei militare a Beijingului, efectuând exerciţii în mările disputate ale Chinei de Est şi Chinei de Sud, şi în apropiere de Taiwan, insulă autoguvernată pe care China o consideră parte integrantă a teritoriului său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

L-au chemat pe Recean în Parlament. Comuniștii și socialiștii cer explicații

L-au chemat pe Recean în Parlament. Comuniștii și socialiștii cer explicații Comuniștii și socialiștii au cerut, astăzi, în plenul Parlamentului, audierea prim-ministrului Dorin Recean. Citește și:...

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni O femeie a ajuns la spital, după ce a fost bătută crunt și...

Atenție! Avem resurse de apă limitate

Atenție! Avem resurse de apă limitate Resursele de apă ale Republicii Moldova sunt limitate, avertizează vicedirectorul Agenției „Apele Moldovei”, Radu Cazacu. Citește și: Patru vameși au...

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat în dosarul gajării ilegale a parterului Spitalului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.