X

China – Mii de persoane din provincia Sichuan, evacuate în urma unei alunecări de teren

Circa 10.000 de persoane din provincia Sichuan din sud-vestul Chinei au fost evacuate în urma unei alunecări de teren care a cauzat blocarea râului Jinsha şi a determinat creşterea nivelului apei cu peste 33 de metri, relatează marţi Xinhua,potrivit Agerpres.

Biroul de informare al prefecturii autonome tibetane Garze din Sichuan a anunţat marţi că 9.964 de persoane, printre care rezidenţi şi muncitori care lucrează în apropierea râului, au fost evacuate începând cu ora locală 15:00.

Citește și : Brexit: Miniştrii cabinetul May au nevoie de mai mult timp pentru a examina mecanismul ‘plasei de siguranţă’

O importantă alunecare de teren a afectat sâmbătă regiunea situată la graniţa dintre Sichuan şi Tibet şi a blocat curgerea apei râului.

Nivelul apei acumulate ca urmare a blocării cursului de apă a crescut cu 33,88 metri începând de sâmbătă.

Forţe din cadrul poliţiei au fost trimise pentru a ajuta la evacuarea localnicilor şi menţinerea ordinii.

Potrivit prognozelor meteorologice, regiunea afectată de alunecarea de teren se va confrunta zilele următoare cu o scădere a temperaturii, dar şi cu ninsori şi ploi.

Citește și : Amnesty International cere achitarea celor 11 activişti în domeniul drepturilor omului judecaţi pentru terorism în Turcia

Tags: alunecari de terenJinshamuncitorirezidenţiSichuanterentibet
Categorii: Știrile zilei