China ‘momeşte’ OMS cu încă 30 de milioane de dolari

Publicat:

China a anunţat joi că va dona încă 30 de milioane de dolari Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care are nevoie de mai mult de 1 miliard de dolari pentru a finanţa lupta împotriva pandemiei de coronavirus ce a ucis peste 180.000 de persoane în întreaga lume, informează Reuters, potrivit agerpres.

Promisiunea vine la aproximativ o săptămână după ce preşedintele american Donald Trump a suspendat finanţarea OMS şi a acuzat organizaţia cu sediul la Geneva de promovare a “dezinformării” chineze cu privire la virus, apărut în oraşul Wuhan din centrul Chinei anul trecut.


Citeşte şi: Trump SUSPENDĂ eliberarea green card-urilor

“În acest moment crucial, sprijinirea OMS înseamnă sprijin pentru multilateralism şi solidaritate globală”, a declarat Hua Chunying, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, într-o postare pe Twitter.

Donaţia are ca scop sprijinirea luptei globale împotriva COVID-19, în special consolidarea sistemelor de sănătate în ţările în curs de dezvoltare, a spus ea, adăugând că China a donat deja OMS 20 de milioane de dolari pe 11 martie.

Miercuri, directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că speră ca administraţia Trump să-şi reconsidere decizia.

Citeşte şi: Turcia a intrat în patru zile de carantină

“Sper că Statele Unite consideră că aceasta este o investiţie importantă, nu doar pentru a-i ajuta pe alţii, dar şi pentru ca SUA să rămână de asemenea în siguranţă”, a spus Tedros într-un briefing de presă virtual.

Statele Unite au contribuit cu peste 400 milioane de dolari la OMS în 2019, adică aproximativ 15% din bugetul organizaţiei, aminteşte Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură O femeie, care...

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău

CEC a constituit o secție de votare pentru alegătorii din instituții medico-sanitare din Chișinău Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit o secție de votare în...

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat miercuri energic în...

Biden spune că nu susţine un eventual atac asupra siturilor nucleare iraniene

Biden spune că nu susţine un eventual atac asupra siturilor nucleare iraniene Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că nu sprijină loviturile asupra siturilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.