China ne dă iar motive de panică: Cazurile de infecții respiratorii dau peste cap spitalele

Publicat:

China ne dă iar motive de panică: Cazurile de infecții respiratorii dau peste cap spitalele

Medicii spitalelor din unele zone din China sunt suprasolicitați. Din cauza creșterii cazurilor de infecții respiratorii în China, în special în rândul copiilor, unitățile de pediatrie din mai multe spitale sunt copleșite, iar multe secții de internare sunt pline, scrie Al Jazeera. Organizația Mondială a Sănătății a cerut autorităților de la Beijing să ofere mai multe informații despre cazurile cu pricina.

Spitalele din nordul Chinei sunt pline de familii care caută îngrijiri pentru copiii lor bolnavi. Pacienții vin și vin, iar unii așteaptă cu orele un tratament, transmite jurnal.md.


Virusurile respiratorii, precum gripa și pneumonia cu micoplasmă, un tip de infecție bacteriană, s-au tot răspândit în ultimele săptămâni. Aceasta este prima iarnă a Chinei, în trei ani, fără reguli stricte, precum cele cauzate de COVID-19. Doctorii spun că noul val de infecții respiratorii poate fi cauzat de sfârșitul restricțiilor pandemice, scrie Al Jazeera.

China ne dă iar motive de panică: Cazurile de infecții respiratorii dau peste cap spitalele

„Pe durata timpurilor cu COVID, toată lumea se adăpostea, toată lumea era într-un oarecare mod sterilă. Acești copii nu au avut infecții în trecut, așa că acum, pe măsură ce se reunesc în școli, în locuri aglomerate, este ca și cum ar primi aceste infecții ca prima dată. Acum ei încearcă să construiască, din nou, sistemul imunitar sau anticorpii”, a spus Cecille Brion, medic pediatru la un spital din Beijing.

Citeşte şi: AUR are ambiţii mari în România: ‘Vrem să câștigăm toate alegerile din 2024, cu majorități absolute’ – Stiripesurse.md

Organizația Mondială a Sănătății a cerut Chinei să ofere mai multe informații despre optica bolilor respiratorii. Autoritățile de la Beijing spun că aceste cazuri sunt cauzate de agenți patogeni cunoscuți, dar creșterea lor le-a amintit multora de răspândirea inițială a coronavirusului din 2019. China a fost criticată pentru lipsa transparenței la începutul pandemiei, în 2020. Este o asociere pe care oficialii chinezi sunt determinați să o elimine.

„Recent am văzut în China câteva clase cu cazuri de gripă printre copii. De fapt, așa ceva este foarte comun în foarte multe țări și în China este sub un control efectiv”, a declarat ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi.

China ne dă iar motive de panică: Cazurile de infecții respiratorii dau peste cap spitalele

Autoritățile au cerut serviciilor și clinicilor de asistență medicală la nivel comunitar să muncească mai mult. Una din unitățile medicale publice de top din Beijing primește zilnic peste nouă mii de pacienți, fiind forțată să-și extindă capacitatea și numărul de paturi. Acest spital privat și-a redus temporar taxele pentru a reduce presiunea pe instituțiile publice. Sfatul medicilor rămâne același.

„În prezent, văzând o creștere de cazuri, e bine ca oamenii să-și pună, din nou, masca, să practice spălatul pe mâini”, a mai spus Cecille Brion, medic pediatru la un spital din Beijing.

Chiar dacă restricțiile de pe durata pandemiei s-au încheiat, doctorii din China afirmă că multe din obiceiurile învățate în acea perioadă ar trebui puse în practică, din nou. Mesajul oficial în această țară este ca lumea să fie precaută, dar să nu panicheze și, dacă poate, să evite un drum spre spital.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia ‘cu bună credinţă’

Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia 'cu bună credinţă' Kremlinul a apreciat miercuri că semnalul dat de Ucraina asupra unor negocieri cu Rusia pentru...

Circa o sută de şefi de state şi de guverne, aşteptaţi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Circa o sută de şefi de state şi de guverne, aşteptaţi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Circa o sută de şefi de state...

Lista proiectelor de ajutor care vor beneficia de scutiri fiscale și vamale, extinsă

Lista proiectelor de ajutor care vor beneficia de scutiri fiscale și vamale, extinsă Cabinetul de miniștri și-a modificat decizia privind modul de aplicare a scutirilor...

Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători

Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători, cu o durată de 3...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.