China nu este interesată de un război diplomatic cu Marea Britanie, susține ambasadorul chinez la Londra

Publicat:

China nu este interesată de un război diplomatic cu Marea Britanie, însă respinge „mentalitatea de Război Rece” afişată de unii politicieni britanici cu privire la Hong Kong, a informat ambasadorul Chinei la Londra, Liu Xiaoming, conform Reuters, potrivit agerpres.

China şi Marea Britanie sunt implicate într-un conflict din cauza protestelor masive din Hong Kong faţă de un proiect de lege, acum suspendat, care ar permite extrădarea infractorilor în China.


Citește și : Administrația de la Teheran va crește concentrația uraniului îmbogățit peste limita permisă în Acordul Nuclear

Ambasadorul Liu Xiaoming a declarat pentru BBC, după ce a fost întrebat dacă Beijingul va interveni direct, că ţara sa rămâne fidelă acordului„o ţară, două sisteme” şi că este încrezător că Hong Kong va putea rezolva situaţia.

El a afirmat că guvernul britanic se amestecă în politica internă din Hong Kong şi încearcă să „obstrucţioneze procesul legal”.

Liu a fost convocat la Ministerul britanic de Externe mai devreme în această săptămână după ce a declarat că Marea Britanie ar trebui să stea departe de Hong Kong.

„Nu suntem interesaţi de un război diplomatic cu Marea Britanie … încă suntem loiali acestei epoci de aur între cele două ţări”, a afirmat el, adăugând însă că limbajul folosit de unii politicieni britanic reprezintă „limbaj care aparţine mentalităţii Războiului Rece”.

Recent, Marea Britanie se află sub presiune din partea SUA de a interzice gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei să contribuie la reţeaua 5G a ţării din cauza suspiciunilor că ar putea colabora cu guvernul chinez.

Citește și : Cel puţin 14 morţi şi 140 de răniţi în urma unui atentat în provincia afgană Ghazni

Liu a afirmat că poate promite „100%” că Huawei nu colaborează cu guvernul chinez.

„Huawei este o companie bună, este lider pe piaţa 5G. Cred că dacă veţi respinge Huawei, veţi rata oportunităţi enorme. Cred că ar fi vorba de o cooperare din care ambele părţi vor avea de câştigat, ei nu sunt aici pentru a spiona”, a declarat Liu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.