China NU mai are niciun nou caz de coronavirus

Publicat:

China nu a raportat sâmbătă niciun caz nou de contaminare cu coronavirusul, pentru prima dată de când ţara a început să publice date despre pandemie, în ianuarie, scrie AFP, potrivit agerpres.

Boala şi-a făcut apariţia la sfârşitul lui 2019 în oraşul Wuhan (centru), dar contagiunea a fost practic oprită în ţară, ultimul bilanţ anunţând circa 83.000 de cazuri de contaminare, dintre care 4.634 mortale.


Citește și: NATO îndeamnă Rusia să respecte în totalitate Tratatul ‘Ceruri Deschise’

De atunci, pandemia s-a răspândit pe întreg globul, contaminând peste 5 milioane de persoane, dintre care mai mult de 335.000 mortal.

“Am obţinut o reuşită strategică majoră în răspunsul nostru la COVID-19”, a declarat vineri prim-ministrul chinez Li Keqiang în deschiderea sesiunea plenare a parlamentului de la Beijing, Adunarea Naţională Populară. În faţa a circa 3.000 de deputaţi putând măşti, premierul a subliniat “sarcina imensă” rămasă de îndeplinit în faţa consecinţelor economice ale pandemiei.

Citește și: SUA impun sancțiuni mai multor entități chineze

Administraţia Trump acuză autorităţile chineze că au întârziat în declanşarea alertei mondiale cu privire la pandemie şi că au disimulat amploarea acesteia.

Beijingul a dezminţit cu vehemenţă acuzaţiile de disimulare, subliniind că a împărtăşit la timp informaţiile sale despre pandemie cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi celelalte ţări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni O femeie a ajuns la spital, după ce a fost bătută crunt și...

Atenție! Avem resurse de apă limitate

Atenție! Avem resurse de apă limitate Resursele de apă ale Republicii Moldova sunt limitate, avertizează vicedirectorul Agenției „Apele Moldovei”, Radu Cazacu. Citește și: Patru vameși au...

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat în dosarul gajării ilegale a parterului Spitalului...

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție Patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), într-un dosar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.