China nu renunţă la politica sa ‘zero-COVID’

Publicat:

Numărul cazurilor zilnice de infectare cu coronavirus din China s-a dublat comparativ cu luna septembrie, consolidând determinarea autorităţilor de a elimina focarele pe măsură ce acestea apar şi estompând speranţele pentru o relaxare a strategiei zero-COVID, informează joi Reuters, potrivit agerpres.

China a raportat 1.624 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 la 12 octombrie, dintre care 372 au fost simptomatice şi 1.252 asimptomatice, a anunţat joi Comisia Naţională de Sănătate. Ziua anterioară au fost înregistrate 1.890 de cazuri noi – 417 simptomatice şi 1.473 asimptomatice, pe care China le contabilizează separat.


Citește și: Primul turist spaţial din istorie intenţionează să se întoarcă în spaţiu cu SpaceX – Black News

Numărul cazurilor a fost dublu faţă de cel din a doua jumătate a lunii septembrie, când au fost înregistrate în jur de 900 de cazuri de infectare pe zi.

China s-a luptat cu o revenire a COVID-19 după sărbătoarea naţională “Săptămâna de Aur” de la începutul acestei luni, chiar înaintea unui important congres al partidului la care preşedintele Xi Jinping este aşteptat să-şi confirme un nou mandat la conducerea ţării.

Cu toate că bilanţul infecţiilor este redus în raport cu cifrele la nivel global, China a insistat că politicile sale salvează vieţi.

People’s Daily, ziarul oficial al partidului, a avertizat în comentariile sale din această săptămână, timp de trei zile consecutiv, împotriva oricărei relaxări a politicii Chinei de eliminare a focarelor de COVID-19, în pofida impactului asupra economiei deja slăbite şi a populaţiei stresate.

“Nu există nicio perspectivă ca politica zero COVID a Chinei să fie ridicată în viitorul apropiat şi probabil că nu se va întâmpla înainte de sfârşitul 2023”, a scris Capital Economics într-o notă de joi, adăugând că “un alt an de zero-COVID echivalează cu încă un an de reducere a activităţii consumatorilor şi un risc ridicat de recurenţă a carantinei pe scară largă”.

Până la 12 octombrie, China continentală a confirmat 254.855 de cazuri simptomatice.

Capitala Chinei, Beijing, a raportat miercuri 12 cazuri simptomatice locale şi şase cazuri asimptomatice, comparativ cu zece cazuri simptomatice locale şi un caz asimptomatic în ziua precedentă, conform datelor guvernamentale.

Citeşte şi: Ungaria şi Gazprom ‘au căzut la pace’ pentru amânarea plăţilor – Black News

Centrul financiar Shanghai a raportat 44 de cazuri asimptomatice locale şi trei cazuri simptomatice, în timp ce Shenzhen a raportat 26 de cazuri noi de COVID-19 cu transmitere locală.

Nu au fost înregistrate cazuri noi de deces, la fel ca şi în ziua precedentă, bilanţul deceselor asociate COVID-19 din ţară menţinându-se la 5.226. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 19 iulie 2024

Horoscop 19 iulie 2024  Nativii din zodia Taur află veşti importante, în timp ce Peştii îşi găsesc liniştea, potrivit stiripesurse. Horoscop 19 iulie 2024 pentru...

VIDEO – Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA

VIDEO - Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA Un cântec al lui Missy Elliott a călătorit în spaţiu....

Serialele ‘Shogun’ şi ‘The Bear’ au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy

Serialele 'Shogun' şi 'The Bear' au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy Drama istorică ''Shogun'', o frescă epică a luptelor pentru putere în...

Armuriera filmului ‘Rust’ contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin

Armuriera filmului 'Rust' contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin La doar patru zile de la anularea spectaculoasă a procesului lui Alec Baldwin pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.