China organizează zboruri charter pentru a-şi evacua cetăţenii din Ucraina

Publicat:

Ambasada Chinei în Ucraina a anunţat închirierea de aeronave pentru zboruri charter pentru a-i evacua pe cetăţenii chinezi ce doresc să părăsească această ţară pradă unei invazii ruse, invazie pe care Beijingul nu a condamnat-o, informează joi AFP, potrivit agerpres.  

Ambasada chineză a demarat un proces de înregistrare a celor care vor să părăsească Ucraina, precizând că acest proces se va încheia duminică. Nu a fost oferită nicio informaţie în ceea ce priveşte data zborurilor.


Citește și : Biden anunţă măsuri ‘severe’ contra Rusiei: Putin a ales acest război

Potrivit Beijingului, circa 6.000 de chinezi se află în prezent în Ucraina.

“În prezent, situaţia din Ucraina s-a deteriorat rapid şi concetăţenii noştri şi întreprinderile chineze din Ucraina se confruntă cu un risc crescut pentru securitatea lor” subliniază ambasada Chinei într-un comunicat.

“Am început înregistrarea pentru a pregăti modalităţile de transfer cu zboruri închiriate… Calendarul zborurilor va fi confirmat în funcţie de situaţia securitară pentru zboruri şi va fi anunţat dinainte”, a adăugat ambasada.

Citește și : Pentagonul trimite aproximativ 7.000 de soldaţi suplimentari în Germania ca răspuns la invazia Ucrainei

Joi, ministrul chinez al afacerilor externe Wang Yi i-a spus omologului său rus Serghei Lavrov că Beijingul înţelege “îngrijorările rezonabile ale Rusiei în materie de securitate”.

La ordinul preşedintelui Vladimir Putin, care a acuzat ”abuzurile şi genocidul regimului de la Kiev” faţă de rusofonii din estul separatist al Ucrainei şi ignorarea de către Occident a cererilor sale privind garanţiile de securitate, Rusia a lansat joi dimineaţă o ofensivă de anvergură asupra Ucrainei, cu atacuri aeriene şi cu rachete asupra instalaţiilor militare ucrainene şi incursiuni terestre şi desanturi maritime din mai multe direcţii, inclusiv dinspre Belarus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.