X

China pregăteşte o revoluţie masivă a… toaletelor publice

China trebuie să continue ‘revoluţia’ prin acţiuni de asanare a toaletelor publice, cunoscute pentru mizeria şi duhoarea lor insuportabile, conform unei dispoziţii date luni de preşedintele Xi Jinping, obiectivul acestor măsuri fiind de a ameliora condiţiile de trai şi a stimula turismul în China, informează AFP, conform agerpres.

Această ‘revoluţie a toaletelor’ a fost decretată în 2015, pentru ca acestea să fie mai puţin respingătoare pentru turişti. Majoritatea sunt WC-uri turceşti, unde nu este furnizată hârtie igienică.

Preşedintele Xi Jinping a subliniat că renovarea toaletelor ar trebui, de asemenea, să amelioreze viaţa de zi cu zi a chinezilor, mai ales în zonele rurale, informează luni agenţia de presă Xinhua, citată de AFP.

Citeşte şi: Un diplomat rus vede un scenariu APOCALIPTIC în Peninsula Coreea

Problema toaletelor ‘nu este o chestiune neglijabilă’, a subliniat şeful statului chinez.

China intenţiona ca, din 2015 şi până la sfârşitul anului în curs, să construiască sau renoveze peste 70.000 de WC-uri. În perioada 2018-2020, circa 64.000 de toalete vor fi instalate sau ameliorate, potrivit Administraţiei Naţionale a Turismului. La sate, toaletele sunt adesea simple latrine.

‘Autorităţile locale sunt acum mai conştiente de rolul important pe care îl joacă toaletele’ după lansarea ‘revoluţiei’, potrivit Xinhua, citată de AFP. ‘Ameliorarea lor este benefică nu doar pentru industria turismului, ci şi pentru nivelul general de civilizaţie a societăţii’, subliniază agenţia de presă. 

Tags: ChinatoaleteWC-uri turceştiXi Jinping
Categorii: Știrile zilei