China: Preşedinta companiei implicate în scandalul vaccinurilor şi alte 14 persoane au fost reţinute de autorităţi

Publicat:

Preşedinta Changsheng Bio-technology Co Ltd, o companie producătoare de vaccinuri acuzată de falsificarea datelor, şi alte 14 persoane implicate în acest caz au fost reţinute de autorităţile chineze, au relatat marţi media de stat, potrivit Reuters, conform agerpres.

”Direcţia de securitate publică din Changchun a reţinut 15 persoane, printre care şi preşedinta companiei, implicate în cazul Changsheng”, au relatat publicaţia People’s Daily şi postul de televiziune CCTV.


Citește și : Juncker s-a consultat cu mai mulţi lideri europeni înainte de întâlnirea cu Trump

Reprezentanţii poliţiei nu au fost disponibili imediat pentru a comenta subiectul, potrivit Reuters.

Dornice de a limita scandalul public declanşat de dezvăluirile referitoare la compania Changsheng şi a menţine încrederea în industria producătoare de vaccinuri din China, autorităţile au condamnat ferm şi au solicitat pedepsirea rapidă a vinovaţilor. Preşedintele Xi Jinping a denunţat scandalul ca fiind ”josnic şi şocant”.

”Tot ceea ce afectează siguranţa medicamentelor şi a alimentelor, în special când este vorba despre copii, este un subiect foarte sensibil în China”, a spus Kent Kedl, partener în cadrul firmei de consultanţă cu sediul în Shanghai Control Risks.

Cetăţenii chinezi se întreabă acum, în mod direct, de ce autorităţile nu au făcut mai multe pentru a preveni incidentul, spune acesta, adăugând că guvernul trebuie să demonstreze că reacţionează ferm pentru a se asigura că acest lucru nu devine o problemă care ameninţă stabilitatea socială.

”Acesta este, probabil, nivelul cel mai înalt de alertă căruia trebuie să-i facă faţă guvernul”.

Instituţia care se ocupă de reglementarea pieţei de medicamente din China a acuzat compania Changsheng că a falsificat documentele de producţie şi de verificare ale vaccinului său antirabic, administrat de obicei copiilor.

Citește și : Damascul confirmă doborârea unui avion militar sirian de către armata israeliană

Compania a vândut, de asemenea, 252.600 de doze ineficiente de vaccin DTP destinate imunizării copiilor împotriva difteriei, tusei convulsive şi tetanosului.

Deşi nu au existat relatări despre persoane care au avut de suferit în urma administrării vaccinului, autorităţile au solicitat companiei să oprească producerea acestuia şi să recheme produsele.

Changsheng şi-a cerut scuze luni pentru nereguli.

Acţiunile companiei au pierdut 10 procente marţi şi peste jumătate din valoare de la izbucnirea scandalului la jumătatea lunii iulie.

Incidentul Changsheng, declanşat în luna noiembrie, dar care a intrat în atenţia publicului la 15 iulie, este cel mai recent dintr-o serie de scandaluri care au afectat industria farmaceutică chineză.

În 2008, mai muţi copii au murit după ce în laptele praf a fost adăugată melamină industrială pentru a-i spori nivelul proteic, iar în 2016, poliţia a arestat un grup pentru vânzarea de vaccinuri ilegale în valoare de circa 90 de milioane de dolari pe piaţa neagră.

Săptămâna trecută, autorităţile europene au descoperit că un medicament pentru tensiune arterială şi probleme cardiace fabricat de compania chinezească Zhejiang Huahai Pharmaceutical ar putea conţine o substanţă considerată cancerigenă din 2012.

Changsheng este cel de-al doilea producător de vaccin antirabic şi împotriva varicelei din China, potrivit raportului anual din 2017 al companiei.

China are cel de-al doilea cel mai mare număr de cazuri de rabie din lume, potrivit OMS, iar vaccinul DTP face parte din lista obligatorie de imunizare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic Celebrul rapper american Eminem, în vârstă de 51 de ani, va deveni bunic,...

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși SUA au anunțat joi confiscarea a 41 de domenii de internet, despre care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.