China promite că va înăspri sacțiunile pentru furtul de proprietate intelectuală

Publicat:

China va înăspri sancțiunile aplicate pentru infracțiunile de încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală, arată un document oficial publicat duminică de Beijing, într-un aparent compromis asupra unui subiect litigios din cadrul discuțiilor comerciale cu Statele Unite, transmite Bloomberg, potrivit mediafax.

China va analiza, de asemenea, înăsprirea criteriilor sub care se iau condamnări în cazul persoanelor care fură proprietate intelectuală (IP). Ghidul emis de guvernul chinez nu explică concret ce implică o astfel de modificare.


Citește și : Alegeri locale în Hong Kong: Susţinere puternică pentru partidele prodemocratice

În cadrul negocierilor comerciale, Washingtonul a pus presiune pe Beijing să-și ofere angajamentul de a combate furtul de proprietate intelectuală și să stopeze transferul forțat de secrete comerciale și tehnologie americană drept condiție pentru derularea de afaceri în cea mai mare piață din lume.

China spune că își propune să reducă infracțiunile privind drepturile intelectuale până în 2022 și intenționează să ușureze modalitatea de compensare a reclamanților.

„Consolidarea protecției IPR (n.r. – intellectual property rights) reprezintă cel mai important aspect de îmbunătățire a sistemului de protecție și, de asemenea, cel mai mare stimulent pentru a stimula competitivitatea economică a Chinei”, conform liniilor directoare din document. Guvernele locale vor fi obligate să pună în aplicare noile reglementările.

Citește și : Precipitaţiile persistă în nordul Italiei. Veneţia, vizată de o nouă ‘acqua alta’

Cele două țări lucrează în prezent la un acord comercial parțial ce lasă problemele și mai litigioase pentru discuții ulterioare. Negociatorul-șef al părții chineze a vorbit săptămâna trecută despre planurile Beijingului de reformare a întreprinderilor de stat, de deschidere a sectorului financiar și de aplicare a drepturilor de proprietate intelectuală – probleme care care stau la baza cererilor americane pentru schimbarea sistemului economic din China.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.