X

China respinge raportul ONU privind situaţia etnicilor uiguri, acuzând că documentul a fost elaborat pe baza unor ‘informaţi false’

Administraţia Chinei a respins vehement, joi după-amiază, raportul Naţiunilor Unite privind situaţia etnicilor uiguri, acuzând că documentul a fost elaborat pe baza unor “informaţi false”, pentru a fi utilizat în scopuri politice de SUA şi de alte naţiuni occidentale, informează mediafax.

Naţiunile Unite au stabilit, într-un raport publicat joi, că abuzurile asupra drepturilor omului înregistrate în China în rândul etnicilor uiguri ar putea fi considerate “crime împotriva umanităţii”.

Citește și : Economia Rusiei s-a contractat cu 0,4% în primul semestru din 2022

Organizaţiile pentru drepturile omului au acuzat în mod constant China că deţine în centre speciale membri ai grupurilor minoritare, în principal în regiunea Xinjiang.

Însă Beijingul a reacţionat vehement la raportul experţilor Naţiunilor Unite. “Evaluarea se bazează pe informaţii false, utilizate ca instrumente politice de Statele Unite şi alte ţări occidentale în scopul izolării strategice a Chinei. Arată încă o dată că Biroul ONU pentru Drepturile Omului a fost redus la rolul de a facilita şi de a fi complice al Statelor Unite şi al altor ţări occidentale”, a reacţionat Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, conform agenţiei The Associated Press.

Citește și : Gazprom se aşteaptă la o creştere a veniturilor în 2022

Tags: ChinaONUSUAuiguriXinjiang
Categorii: Știrile zilei