X

China a respins raportul Congresului Statelor Unite , considerându-l o “făcătură”

China a respins joi un raport al Congresului SUA care îi acuză mass-media de stat de spionaj şi propagandă, considerându-l o pură “făcătură”, informează agenţia agerpres .

Raportul, emis de Comisia privind relaţiile economice şi de securitate între SUA şi China din cadrul Congresului Statelor Unite, cere ca personalul media de stat chineze din Statele Unite să se înregistreze ca agenţi străini.

“Comisia a fost întotdeauna părtinitoare faţă de problemele legate de China”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, într-un briefing de presă cotidian.

Citește și : Budapesta : Comisia Europeană ar trebui să contribuie la costurile gardului ridicat de Ungaria de-a lungul graniţei sale cu Serbia

“Conţinutul raportului este pură ficţiune şi punctele sale de vedere reflectă prejudecăţile lor asupra Chinei”, a adăugat Geng.

China a cerut ca anumite organizaţii din SUA să pună capăt afirmaţiilor şi acţiunilor incorecte privind problemele legate de China şi să joace un rol constructiv în dezvoltarea relaţiilor China-SUA, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Tags: ChinaCongresului Statelor UnitepropagandaspionajSUA
Categorii: Știrile zilei