X

China se pregătește sau transferă deja arme letale către Federația Rusă – ministrul britanic al apărării

China se pregătește sau transferă deja arme letale către Federația Rusă – ministrul britanic al apărării

Secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a declarat la Conferința de Apărare de la Londra din 22 mai că China oferă sau se pregătește să ofere Rusiei asistență militară letală pentru a fi folosită în războiul împotriva Ucrainei. Reuters scrie despre asta.  Potrivit lui Shapps, agențiile de informații britanice și americane au dovezi în acest sens.

Ministrul a spus că acesta este un motiv important de îngrijorare. El a amintit că la începutul războiului pe scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei, China s-a poziționat ca o țară care ar putea avea „o influență restrictivă” asupra ilegitimului președinte rus Vladimir Putin. „Recenta vizită a președintelui rus Vladimir Putin în China pe care am văzut-o, creșterea comerțului dintre cele două țări, cred, cu 64%, arată că, de fapt, există relații mult mai profunde între ele semnificativ”, îl citează PA Media pe Shapps.

Potrivit acestuia, există dovezi că Rusia și China cooperează în dezvoltarea de echipamente militare pentru utilizare în războiul împotriva Ucrainei.

Tags: către Federația RusăChinase pregătește sau transferă deja arme letale
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei