China şi Germania resping orice utilizare a unei arme nucleare în Ucraina

Publicat:

Germania şi China au convenit să respingă orice idee de atac nuclear în războiul din Ucraina, a declarat vineri cancelarul german Olaf Scholz la finalul unei vizite la Beijing, în contextul în care Rusia a evocat în mod repetat această ameninţare, relatează France Presse, potrivit agerpres.

“Războiul în Ucraina creează o situaţie periculoasă pentru lumea întreagă şi chiar şi în China se ştie că o escaladare ar avea consecinţe pentru întreaga lume”, a declarat presei Olaf Scholz.


Citeşte şi: Netanyahu REVINE şi consecinţele sunt SEISMICE – Black News

“Acesta este motivul pentru care este foarte important pentru mine să subliniez, să spun clar că o escaladare” a războiului “sub forma utilizării unei arme nucleare tactice este exclusă şi sunt foarte încântat că cel puţin pe acest subiect am ajuns la un acord”, a afirmat el.

Cancelarul german a efectuat vineri o vizită de o zi la Beijing, unde s-a întâlnit în special cu preşedintele Xi şi cu şeful guvernului chinez.

China, oficial neutră în conflictul ucrainean, este considerată adesea de către occidentali prea conciliantă faţă de Moscova.

SUA s-au declarat în această săptămână “din ce în ce mai preocupate” de eventualitatea unei potenţiale lovituri nucleare a Rusiei în cadrul războiului în Ucraina.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent nr.2 în Consiliul de Securitate al Rusiei, a menţionat din nou marţi arma nucleară.

Voinţa ucrainenilor de a recuceri toate teritoriile ocupate, între care Crimeea şi Donbas, “ameninţă existenţa Statului nostru” şi oferă “un motiv direct” pentru a face uz de “mijloacele de descurajare nucleară”, declarase Medvedev.

Citeşte şi: Greta Thunberg: ‘Este timpul să transformăm sistemul capitalist opresiv și rasist al Occidentului! – Black News

Confruntat cu o rezistenţă ucraineană tenace, alimentată de ajutorul militar occidental, Vladimir Putin a făcut el însuşi o aluzie la bomba atomică într-un discurs televizat la 21 septembrie.

Rusia, în schimb, a acuzat Ucraina că se pregăteşte să utilizeze “bombe murdare” împotriva trupelor sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.