China spune că nu îşi va schimba poziția cu privire la Taiwan după alegerea noului preşedinte

Publicat:

China nu își va schimba poziția cu privire la faptul că Taiwanul îi aparține, a transmis Beijingul duminică, după ce președintele Tsai Ing-wen a câștigat un nou mandat și a spus că nu se va supune amenințărilor Chinei, potrivit Reuters, scrie mediafax.

„Indiferent ce schimbări există în situația internă din Taiwan, realitatea este că există o singură China în lume și Taiwanul este parte a Chinei, iar acest lucru nu se va schimba”, conform unui comunicat al Ministerului Chinez de Externe.


Citește și : Trump atenţioneză Teheranul: ‘Nu vă ucideţi protestatarii!’

În timp ce China spune că Taiwanul este teritoriul său, Taiwan susține că este o țară independentă numită Republica Chineză, aceasta fiind denumirea sa oficială.

Tsai, care a respins cu fermitate modelul Chinei de „o țară, două sisteme”, a câștigat sâmbătă un alt mandat de patru ani, iar Partidul ei Progresist Democrat (DPP) şi-a asigurat o majoritate în parlament.

“Oamenii din Taiwan folosesc încă o dată votul din mâinile lor pentru a arăta lumii valoarea democrației”, a spus Tsai duminică, la întâlnirea cu șeful ambasadei Statelor Unite la Taipei, Brent Christensen.

Citește și : Ambasadorul Regatului Unit la Teheran susţine că nu a participat la proteste

„Democrația și libertatea sunt într-adevăr cel mai valoros atuu al Taiwanului și fundamentul parteneriatului Taiwan-SUA pe termen lung”, a spus Tsai, care a promis să aprofundeze cooperarea cu Statele Unite în problemele de la apărare la economie.

Campania electorală a fost dominată de eforturile Chinei de a face ca insula democratică să accepte guvernarea Beijingului sub modelul „o singură țară, două sisteme”, precum și de protestele antiguvernamentale din Hong Kong, controlat de China.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.