China ştie ce deznodământ ar avea un eventual război între SUA şi Coreea de Nord

Publicat:

China a subliniat marţi că un război în Peninsula Coreeană nu va avea niciun câştigător, după ce şeful diplomaţiei nord-coreene, Ri Yong-Ho, a afirmat că preşedintele american Donald Trump a declarat război ţării sale şi că Phenianul îşi rezervă dreptul de a lua contramăsuri, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang, a declarat că Beijingul speră că oficialii americani şi cei nord-coreeni realizează că recurgerea la mijloace militare nu a fost niciodată o cale viabilă.


Totodată, China critică escaladarea verbală dintre Donald Trump şi regimul de la Phenian, a afirmat Lu Kang în cadrul unei conferinţe de presă la Beijing.

Citeşte şi: Boris Johnson îi linişteşte pe românii din UK: ‘Am fi NEBUNI să îi lăsăm să plece!’

Schimbul de insulte şi ameninţări între Washington şi Phenian s-a intensificat după ce preşedintele Donald Trump a declarat în Adunarea Generală a ONU că va distruge total Coreea de Nord dacă va fi pus în situaţia de a-şi apăra ţara sau aliaţii – Coreea de Sud şi Japonia.

În replică, ministrul nord-coreean de externe, Ri Yong-Ho, a declarat luni, la New York, că preşedintele american Donald Trump a declarat război ţării sale şi că Phenianul îşi rezervă dreptul de a lua contramăsuri, inclusiv prin doborârea de bombardiere strategice americane chiar dacă acestea nu se află în spaţiul aerian nord-coreean.

Casa Albă a negat însă că Statele Unite ar fi declarat război Coreii de Nord. “Nu am declarat război Coreii de Nord. Sincer, sugestia respectivă este absurdă”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei americane Sarah Sanders, adăugând că “niciodată nu este bine pentru o ţară să doboare un avion al altei ţări în spaţiul aerian internaţional”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.