China: Un canadian, în faţa justiţiei într-un caz de trafic de droguri

Publicat:

Un canadian urmează să fie judecat în apel pentru trafic de droguri, sâmbătă, în Liaoning, o provincie din nord-estul Chinei, potrivit unui site al autorităţilor locale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acest proces are loc în plină criză între Beijing şi Ottawa provocată de arestarea în Canada a unei femei de afaceri chineze.


Citește și : Justiţia belgiană ordonă repatrierea a şase copii ai unor jihadişti din Siria

Într-un comunicat, Înalta Curte a poporului din Liaoning, a informat că audierea, publică, se va deschide la orele 14.00 (06.00 GMT), pe 29 decembrie, în faţa Camerei a 6-a a tribunalului intermediar din Dalian, capitala provinciei, pentru a judeca în apel pentru trafic de droguri un bărbat identificat ca Robert Lloyd Schellenberg.

Instanţa nu a oferit niciun detaliu suplimentar legat de identitatea acuzatului, naţionalitatea sa ori faptele reproşate.

Runsky.com, site-ul depinzând de postul de radio şi televiziune din Liaoning care a anunţat data procesului, a precizat că Robert Lloyd Schellenberg este canadian.

Nici autorităţile canadiene nu au oferit agenţiei France Presse mai multe detalii.

“Cantitatea de droguri va face să vă cutremuraţi”, a povestit Runsky.com, referindu-se la o greutate “enormă” şi făcând ironii pe seama “îndrăznelii” canadianului.

Jurnalul Global Times, apropiat puterii şi care citează Runsky.com, a subliniat că în Codul Penal pedeapsa este de 15 ani de închisoare, detenţie pe viaţă sau moartea pentru contrabandă, trafic, transport sau fabricarea a cel puţin un kilogram de opium, 50 de grame de heroină sau metilanilină sau alte mari cantităţi de droguri.

Cotidianul a reamintit că, în decembrie 2009, China a executat un traficant britanic, Akmal Shaikh, pentru patru kilograme de heroină.

Citește și : Administraţia al-Assad trebuie să preia controlul asupra zonelor din estul Siriei eliberate de SUA (Zaharova)

De asemenea, a amintit cazurile lui Michael Spavor şi Michael Kovrig, cei doi canadieni arestaţi în China pe 10 decembrie, acuzaţi de activităţi care “ameninţă securitatea naţională” a ţării.

Aceste arestări sunt considerate în Occident ca o măsură de retorsiune după reţinerea la începutul lui decembrie, la Vancouver, a directorului financiar a gigantului de telecomunicaţii Huawei, Meng Wanzhou, la cererea justiţiei americane.

Washingtonul o suspectează pe aceasta de complicitate la fraudă pentru a ocoli sancţiunile americane impuse Iranului. Ea a fost eliberată condiţionat.

O profesoară canadiană a fost, de asemenea, reţinută în China, dar cazul său, care nu ţine de securitatea de stat, pare să nu aibă legătură cu celelalte două.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei ucraineni aflaţi în munţii Maramureșului de mai multe zile au solicitat ajutorul autorităţilor române

Trei ucraineni aflaţi în munţii Maramureșului de mai multe zile au solicitat ajutorul autorităţilor române Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au demarat, sâmbătă seara, o...

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM Aproximativ 60 de case vor fi eficientizate energetic, anunță Centrul Național pentru Energie Durabilă...

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă În doar o lună, aproximativ 150 de milioane de americani vor vota pentru Kamala...

Microbuze ticsite cu lemne fără acte de proveniență, stopate la Leova

Microbuze ticsite cu lemne fără acte de proveniență, stopate la Leova În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Leova au fost înregistrate trei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.