China: Un înalt responsabil regional, demis în urma scandalului vaccinurilor în China

Publicat:

Partidul Comunist Chinez (PCC) a dispus destituirea unui înalt responsabil regional după un răsunător scandal al vaccinurilor cu deficienţe, care a provocat emoţie în China în iulie, a anunţat joi presa oficială, citată de AFP, conform agerpres.

Autorităţile descoperiseră un proces de fabricare ilegal al vaccinurilor împotriva turbării într-un laborator farmaceutic din provincia Jilin, nord-est. Beijingul nu a putut stăpâni mânia opiniei publice în pofida controlului strict pe care îl asigură asupra reţelelor de socializare.


Citește și : Mali: Preşedintele în exerciţiu Keïta, reales într-un nou mandat de cinci ani

Compania incriminată, Changchun Changsheng, este suspectată că ar fi falsificat registre de producţie şi modificat parametri de fabricaţie. 15 persoane au fost arestate, între care şi directorul general al întreprinderii.

Jin Yuhui, viceguvernator al provinciei Jilin unde îşi are sediul compania, a fost demis din funcţie, a anunţat joi agenţia China Nouă. El era responsabil de supravegherea alimentelor şi a medicamentelor.

Decizia a fost validată în cursul unei reuniuni a Comitetului permanent al Biroului politic al PCC. Această instanţă formată din 7 membri deţine în realitate puterea în China şi este condusă de preşedintele chinez Xi Jinping.

“Cei care încalcă legea şi pun în pericol securitatea publică, în special în materie de vaccinuri şi medicamente, trebuie să fie pedepsiţi cu severitate”, a indicat China Nouă, citând concluziile reuniunii.

“Este necesar să încurajăm cadrele să acţioneze bine şi să se achite de atribuţiile lor cu seriozitate, tratând lipsurile în obligaţiile lor cu fermitate”, au subliniat conducătorii.

Citește și : Comisia Europeană a dat asigurări că a încurajat Italia să investească în infrastructură

La începutul scandalului, Xi Jinping fusese constrâns să reacţioneze public, denunţând practicile “odioase şi şocante” ale companiei farmaceutice. O inspecţie naţională la laboratoarele de producere a vaccinurilor fusese efectuată.

Dar numeroşi părinţi chinezi afirmă că nu mai au încredere în vaccinurile administrate copiilor lor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozia unei rachete chinezeşti în spaţiu pune în pericol peste 1.000 de sateliţi şi alte obiecte spaţiale

Explozia unei rachete chinezeşti în spaţiu pune în pericol peste 1.000 de sateliţi şi alte obiecte spaţiale Un etaj de rachetă chineză care s-a rupt...

Unul dintre cei mai violenţi protestatari care au atacat Capitoliul la 6 ianuarie 2021, condamnat la 20 de ani de închisoare

Unul dintre cei mai violenţi protestatari care au atacat Capitoliul la 6 ianuarie 2021, condamnat la 20 de ani de închisoare Un bărbat din California...

Gafă a lui Trump. Fostul preşedinte a povestit ceva despre fostul iubit al Kamalei Harris, dar a confundat persoana

Gafă a lui Trump. Fostul preşedinte a povestit ceva despre fostul iubit al Kamalei Harris, dar a confundat persoana Donald Trump, omul care obişnuia să...

Iranul va livra în curând sute de rachete balistice Rusiei

Iranul va livra în curând sute de rachete balistice Rusiei Zeci de militari ruşi sunt instruiţi în Iran pentru a utiliza sistemul de rachete balistice...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.