China va include ideologia preşedintelui Xi Jinping în sistemul educaţional

Publicat:

Ministerul chinez al Educaţiei a anunţat că şcolile şi universităţile vor trebui să includă în programele lor didactice texte despre gândirea politică a preşedintelui şi secretarului general al Partidului Comunist Chinez (PCCh), Xi Jinping, pentru ”a ajuta adolescenţii să creadă în marxism”, relatează miercuri agenţia EFE, potrivit agerpres.

Noua directivă mai are ca obiectiv ”cultivarea urmaşilor socialismului” cu ”o puternică bază morală, fizică, estetică şi intelectuală” care să le permită ”formarea propriilor judecăţi şi opinii politice”.


Citește și : Kamala Harris îndeamnă Vietnamul să se opună ‘intimidărilor’ chineze

”Şcolile din învăţământul primar se vor axa pe cultivarea dragostei faţă de ţară, faţă de PCCh şi faţă de socialism. Cele din învăţământul secundar vor combina studiul cu experienţa perceptivă, în timp ce universităţile vor pune accent pe gândirea teoretică”, arată dispoziţia transmisă marţi de Ministerul Educaţiei din China.

”Trebuie de asemenea să dotăm cursanţii cu instrumente pentru dezvoltarea spiritului lor de sacrificiu, precum şi cu noţiuni pentru a învăţa tot ce are legătură cu conceptul de securitate naţională” mai notează acest minister.

Instituţia mai cere şi consolidarea ”tradiţiilor revoluţionare” pentru ”continuarea dezvoltării socialismului cu caracteristici chineze”, despre care Xi Jinping consideră că ”a creat un nou model pentru progresul uman”.

Gândirea politică a lui Xi Jinping a fost prezentată şi susţinută aproape în unanimitate la al XIX-lea Congres al PCCh din octombrie 2017 şi a fost de asemenea inclusă în statutul partidului şi în Constituţie, el fiind astfel comparat cu Mao Zedong, singurul lider chinez care a procedat la fel.

Citește și : Rusia extrage din Afganistan 500 de persoane din diferite ţări

De la acel congres, milioane de funcţionari şi membri ai PCCh trebuie să citească discursurile lui Xi şi să studieze teoria sa politică.

Preşedintele chinez a revizuit în 2018 Constituţia pentru eliminarea limitei de două mandate prezidenţiale, ceea ce i-ar putea permite să rămână la putere şi după anul 2023.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 22 iulie 2024 

Horoscop 22 iulie 2024  Începutul de săptămână vine cu propuneri de avansare pentru unii nativi. Atenţie însă pe ce acte vă puneţi semnătura, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Corupția la nivel înalt în Coreea de Sud este de neoprit: Prima Doamnă a fost interogată de procurori, după ce acceptat o geantă de...

Corupția la nivel înalt în Coreea de Sud este de neoprit: Prima Doamnă a fost interogată de procurori, după ce acceptat o geantă de...

Iarnă în toiul verii. Stațiunile de schi australiene se află sub zăpezi

Iarnă în toiul verii. Stațiunile de schi australiene se află sub nămeți Iubitorii sporturilor de iarnă din Australia pot să-și scoată schiurile și snowboardurile din dulapuri mai...

Noua Dacia Spring, lăudată de cel mai vechi ziar din Irlanda: ‘Îți oferă doar ceea ce ai nevoie’

Noua Dacia Spring, lăudată de cel mai vechi ziar din Irlanda: 'Îți oferă doar ceea ce ai nevoie' Lansat în primăvara lui 2024, noul model...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.