Chinezii au creat un prezentator de știri virtual

Publicat:

Agenţia chineză de stat Xinhua va avea un prezentator de ştiri virtual, creat pentru a transmite informaţii non-stop, scrie CNN, potrivit news.ro.

Xinhua a dezvăluit, joi, “noul său prezentator cu inteligenţă artificială” în cadrul unei conferinţe care a avut loc în estul oraşului Wuzhen.


Vezi și: Infern în Paradise! Zeci de mii de oameni au fost evacuați în California – VIDEO

“Bună ziua, urmăriţi noul program în limba engleză. Eu sunt Al, noul prezentator la Beijing”, a spus computerul – gazdă a cu voce robotizată la începutul transmisiunii în limba engleză.

Dezvoltat de Xinhua şi compania chineză Sogou, prezentatorul a fost creat să simuleze vocea umană, expresiile faciale şi gesturile.

Cititorul de ştiri Al “învaţă din transmisiunile de ştiri live şi poate citi textele în mod firesc, la fel ca un profesionist”, potrivit Xinhua.

Agenţia de presă a anunţat că simulările pot fi folosite pe site şi pe platformele de socializare şi vor “reduce costurile de producţie şi vor îmbunătăţi eficienţa”.

Citește și: ATAC cu cuțitul în Melbourne. O persoană a fost ucisă – VIDEO

Nu se spune însă dacă vreun post de televiziune din China şi-a arătat interesul în a achiziţiona tehnologia pentru a o folosi în viitor.

Crainicul virtual vorbitor de limbă engleză, îmbrăcat într-un costum, cu cravată, este realizat după prezentatorul real al Xinhua Zhang Zhao.

O versiune de robot care vorbeşte chineză, model fiind un alt jurnalist de la Xinhua, a fost de asemenea anunţat la conferinţa de presă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro

Operă de artă cu stema Țării Românești, scoasă la licitație la Barcelona. Cumpărătorul este un cetățean român și a plătit 500.000 de euro Un cetățean...

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova

5 to go investește peste 1 milion de euro pentru a putea deschide 50 de cafenele în Republica Moldova Radu Savopol, cofondatorul rețelei de cafenele...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.