Chinezii au devenit obsedaţi de o nouă teorie: COVID a fost creat de americani în laboratoarele secrete din Ucraina!

Publicat:

  • Un articol care susține că teribilul coronavirus a apărut din laboratoarele americane din Ucraina a devenit viral în China.
  • Un fir de discuție despre articolul din Global Times are 1,67 miliarde de vizualizări pe platforma chineză Weibo.
  • Coronavirusul a fost detectat pentru prima dată în orașul chinez Wuhan la sfârșitul anului 2019.

Utilizatorii rețelelor sociale din China au devenit obsedați de o teorie a conspirației care susține că coronavirusul COVID-19 a fost produs de laboratoare legate de SUA din Ucraina.

Subiectul de interes se concentrează pe un articol intitulat „Cercetarea verifică că COVID a fost produs de o companie americană”, publicat miercuri de tabloidul chinez Global Times, transmite Business Insider.


Un topic de pe platforma chineză Weibo, asemănătoare Twitter, care discută despre articol a devenit viral miercuri dimineața. Până să ajungă în toată presa, acesta a fost vizionat de 1,67 miliarde de ori și a generat 292.000 de comentarii.

Coronavirusul a fost detectat pentru prima dată la sfârșitul anului 2019 în orașul chinez Wuhan, deși originile sale exacte nu sunt clare. O teorie principală este că a trecut pentru prima dată la oameni de la animale într-o piață din Wuhan unde s-au vândut animale vii, deși unii cred că virusul s-ar fi putut scurge accidental dintr-un laborator din Wuhan care studiază coronavirusurile.

Articolul din Global Times, care a fost republicat de alte 45 de publicații chineze, a susținut că Global Times a ajuns cu „un pas mai aproape de adevăr” în ceea ce privește originile virusului. De asemenea, a susținut că armata rusă a „găsit o mulțime de dovezi în Ucraina” despre laboratoare legate de SUA care produc arme biologice.

„Printre aceștia, s-a constatat, de asemenea, că Statele Unite folosesc lilieci pentru a studia coronavirusurile și au produs componente pentru arme biologice”, a spus Global Times.

De asemenea, articolul susținea că există „dovezi clare” că Rusia a găsit documente care purtau „semnăturile oficialităților guvernamentale americane și sigiliile departamentelor guvernamentale relevante ale SUA”.

“Când adevărul va fi dezvăluit, America va cădea! Când adevărul va fi dezvăluit complet, să așteptăm și să vedem!” se menţionează în articol.

The Global Times nu a furnizat dovezi vizuale sau documentate în articol pentru a susține afirmațiile sale.

Mulți utilizatori Weibo și-au exprimat indignarea față de articol, unii cerând ca SUA să fie investigate, iar alții sugerând că oficialii americani ar trebui executați ca „criminali de război”.

Nu este clar unde și când a fost însămânțată această nouă teorie despre originile coronavirusului.

Se pare că își are rădăcinile într-o propunere sălbatică promovată de site-ul american de teorie a conspirației Infowars și răspândită de instituțiile de știri ruse și chineze că SUA conduc laboratoare de arme biologice în orașe ucrainene care au fost atacate de armata Rusiei. Zvonurile despre aceste „laboratoare secrete de arme biologice ale SUA” s-au răspândit ca focul pe Weibo, mass-media și comentatorii din rețelele de socializare au exploatat din subiectul.

China a răspândit anterior teorii ale conspirației fără temei conform cărora virusul COVID-19 a fost creat în Fort Detrick, o bază a armatei americane, și că vaccinul Pfizer-BioNTech ucide oamenii în vârstă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.